Välkommen till till T6:1 - Internationell rätt vt. 2022! Här hittar du viktig information om vad du behöver göra innan terminsstart. Hittar du inte de svar du behöver här, så hör av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan. Vi ses i januari!
Umu-id är ditt användarkonto. MFA ökar din digitala säkerhet.
Ditt Umu-id behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Ditt Umu-id behöver du när du ska:
registrera dig på kurser
lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
kolla din studentmejl
skaffa Umu-kort
använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.
MFA, eller multifaktorautentisering som det heter, minskar risken att obehöriga kommer åt din information eller ditt konto. Som ny student behöver du aktivera MFA för att kunna logga in i olika system, exempelvis lärplattformen Canvas och studentwebben.
Terminen börjar måndag den 17 januari 2022. Då kommer en inspelad kursintroduktion finnas tillgänglig kl.09.15 i Canvas och kl.10.15 kommer det vara en frågestund i Zoom kopplad till kursintroduktionen
För att börja kursen ska du registrera dig på Studentwebben mellan den 10 och 18 januari.
Välkommen till T6:1, Internationell rätt, 10 hp, VT 2022!
Jag heter Jan Leidö och är kursansvarig för terminen/kursen. Terminen börjar måndag den 17 januari 2022. Då kommer en inspelad kursintroduktion finnas tillgänglig i Canvas och kl. 10.15 kommer det vara en frågestund i Zoom kopplad till kursintroduktionen. Zoomlänk kommer finnas tillgänglig i Canvas.
Kursen Internationell rätt består av folkrätt, mänskliga rättigheter och internationell privat- och processrätt (IP-rätt). Examinationen sker genom en salstentamen i två delar: (1) En kunskapstenta i folkrätt och mänskliga rättigheter utan tillgång till material; och (2) en vanlig salstenta i IP-rätt med tillgång till valfritt skriftligt material.
Sofia Strömgren är kursadministratör för kursen och Thomasine Francke-Rydén är kursamanuens (som sköter basgruppsindelningen) för kursen. Våra kontaktuppgifter finner du nedan.
Välkommen till en ny termin!
Jan Leidö
Kursansvarig lärare: Jan Leidö 090-786 58 02 jan.leido@umu.se
Mitt kontor/bibliotek ligger på plan fem i Samhällsvetarhuset, Juridiska institutionen, korridor A.
Kursadministratör: Sofia Strömgren 090-786 74 19 sofia.stromgren@umu.se
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
När du pluggar har du helt gratis tillgång till flera olika IT-tjänster och programvaror. Det är bland annat Umu-id för inloggning, wifi på campus, lärplattformen Canvas, Microsoft office 365 och Zoom samt andra bra att ha tjänster. Och skulle någonting i din digitala miljö krångla guidar vi dig rätt.
Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.
Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig med dina frågor.