"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Hem- och konsumentkunskap för lärare åk 7-9, 45 hp (1-45) ingår i Lärarlyftet

Du är antagen till kursen Hem- och konsumentkunskap för lärare åk 7-9, 45 hp (1-45) ingår i Lärarlyftet. Mitt namn är Cecilia Lindblom och är kursansvarig, här kommer information som jag vill att du läser igenom innan kursen startar.

Så här börjar du

  • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

    Det görs bara ett urval och därför behöver du inte tacka ja till platsen. Om du av någon anledning inte längre är intresserad av din studieplats är det viktigt att du snarast lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast via Mina sidor på Antagning.se

    Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

    Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få för funktionsnedsättning och hur du ansöker på vår studentwebb.

    Fäll ihop
  • 2. Aktivera ditt Umu-id och MFA

    Umu-id är ditt användarkonto. MFA ökar din digitala säkerhet.

    Ditt Umu-id behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Ditt Umu-id behöver du när du ska:

    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

    MFA, eller multifaktorautentisering som det heter, minskar risken att obehöriga kommer åt din information eller ditt konto. Som ny student behöver du aktivera MFA för att kunna logga in i olika system, exempelvis lärplattformen Canvas och studentwebben.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id och MFA

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id eller MFA kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • 3. Registrera dig på kursen

    Det är du själv som ansvarar för att registrera dig på kursen. Det gör du genom att logga in på Ladok för studenter med ditt Umu-Id. Läs mer nedan hur du aktiverar ditt Umu-id.

    Webbregistreringen är öppen mellan 26/8 – 3/9.

    Det är viktigt att du ser till att registrera dig i tid så du inte riskerar att förlora din plats på kursen eller få problem med CSN. Du kommer inte heller att kunna komma åt kursen i lärplattformen Canvas förrän du är registrerad.

    Fäll ihop
  • 4. Börja kursen

    Måndag 2:a september

    Tid: 09.00-11.00

    Plats: Zoom

    Här finns mer information om zoom ifall du behöver hjälp.

    Därefter fortsätter ni veckorna med självstudier samt aktiviteter i zoom. Vecka 39,med start tisdagen den 24 september kl 13.00 har vi den första fysiska veckoträffen på campus. Schema för detta hittar du i din studentsida och i lärplattformen Canvas. Observera att du inte kommer åt kurssajten förrän du är registrerad på kursen.

    Du bör se till att ha den obligatoriska litteraturen för modulen ”Hem- och konsumentkunskap - en introduktion i skolämnet” tillgänglig då kursen startar.

    Notera att du behöver utgå från den senast uppdaterade litteraturlistan.

    Fäll ihop

Om kursen

  • Kursens upplägg!

    Kursen går på distans med 50% studietakt, det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand men att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på lärplattformen Canvas.

    Kursen består av fyra fysiska ”veckoträffar” (antal dagar kan variera) på campus. Dessa är: vecka 39, vecka 3 och vecka 20 (sista träffen HT 25 är ännu inte fastställd).

    Policy om träffar på Campus
    Under träffarna finns tillfällen som är examinerade, och därmed obligatoriska. Kan man inte närvara vid dessa träffar finns det ytterligare två möjligheter att omexamineras mot de förväntade studieresultaten som är fastställda i kursplanen. Hur dessa omexaminationer ser ut och genomförs är beroende av examinationens karaktär. I de fall omexaminationen sker på plats, kan det innebära att man medverkar en extra hel eller halv dag i anslutning till nästkommande träff. Vilken typ av omexamination det blir, meddelas först efter att ordinarie examination har genomförts.

    Obs! Meddela alltid ansvarig lärare om du inte kan deltaga vid obligatoriska aktiviteter. Meddela även kursansvarig om du ej kan närvara vid träff i Umeå.

    Observera att det också kommer att genomföras obligatoriska examinationer mellan de fysiska träffarna men då via Zoom.

    Under kursen kommer ni att samläsa med studenter som läser fristående kursen hem- och konsumentkunskap A.

    LADOK
    I LADOK kan du se dina studieresultat, registrera dig på kurs mm. Här finns info om LADOK

    Välkommen till Umeå universitet och institutionen för kost- och måltidvetenskap!

    Fäll ihop
  • Kontakta oss!

    Kursansvarig: Cecilia Lindblom

    Studieadministratör: Patrik Wallström

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Se på digitala studiestartsföreläsningar

    Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

    • Ny på universitetet – en överblick
    • Varför finns studentkåren?
    • IT-tjänster för studenter
    • Studera med funktionsnedsättning
    • Hjälp för att söka, skriva och studera
    • Akademiskt skrivande och studieteknik
    • Din hälsa under studietiden
    • Om existentiell hälsa, mening och balans

    Här ser du datum och tid för varje föreläsning

     

    Fäll ihop
  • Beställ ditt UMU-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Ta hjälp av en studievägledare

    Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

    Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

    Fäll ihop
  • Bibliotekets tjänster

    Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

    Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om något krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)