"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bra att veta om Konsthögskolans lokaler

Konsthögskolan ligger på Konstnärligt Campus vid Umeälven, en kort promenad från stadens centrum. Lokalerna är på ca 3000 kvadratmeter och innefattar ateljéer, verkstäder och kontor. Skolan har även ett galleri i lokalerna. 

Felanmälan

Fel på fastigheten anmäls dagtid till:
Robert Djärv 070 -376 25 41 / robert.djarv@umu.se
Akuta ärenden under övrig tid: Balticgruppen 090-71 72 00

Säkerhet

Universitetets säkerhetsnummer 090-786 76 00 kan du ringa dygnet runt om du:
• vill kontakta väktare
• har låst dig själv ute, glömt passerkort eller nycklar
• upptäcker obehöriga i lokalerna
• vill rapportera iakttagelser rörande säkerhet
• upplever obehag att gå ut t ex till bilen på parkeringen
• har information som är viktig för universitetet eller väktare
• vill rapportera fel i passage- och inbrottslarmanläggning

Skolan är tillgänglig för studenter dygnet runt alla dagar. Enligt universitetets regler ska inte obehöriga befinna sig i skolans lokaler mellan 17.30 – 07.30. 

Under kvällar och helger gör väktare ronder på skolan för att se till att ingen obehörig vistas där. Väktarna är tillgängliga på Konstnärligt Campus
• måndag - torsdag 20.30 - 23.00
• fredag 21.00 - 00.30
• helger 21.00 - 00.30

Under dessa tider gör de stickprovskontroller i de olika husen för att kontrollera att allt är lugnt. Väktarna kan alltid nås på 090-786 76 00. De rycker även ut på larm vid behov.

Vid en kontroll är alla skyldiga att visa legitimation för väktarna. Umu-kortet gäller som legitimation inom universitetet. 

Alkohol får enligt Umeå Universitets regelverk inte förtäras i lokalerna.

UMU-kort

Umu-kortet är ditt personliga kort och innehåller flera olika funktioner som du som student behöver. Kortet fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

Läs mer om umu-kortet på Studentwebben.

Skötsel av lokalerna

Personal från Universitetsservice sköter korridorer och allmänna arbetsytor, dvs torkar golv och tömmer sopor. De städar inte skolans kök, det är allas gemensamma ansvar att hålla köket rent. Varje årskurs har ett kylskåp/frys och ett skafferi för förvaring av mat. 

Det är inte tillåtet att medföra husdjur i skolans lokaler och rökning får endast förekomma på anvisad plats utomhus. 

Gemensamma utrymmen som till exempel entrén, projektrum, seminarierum och mötesrum ska alltid städas och ställas i ordning sedan de använts. 

Korridorerna ska hållas öppna och får inte användas som förvaringsplats. Stora målningar kan förvaras i korridorerna om de placeras längs ena väggen. Speciella förvaringsplatser finns på två våningsplan. Detta är viktigt för brandsäkerheten.

Inget brandfarligt material får någonsin förvaras i brandtrapporna.

Projektrum

Det finns ett antal projektrum på skolan som kan bokas max en vecka i taget. Finns det lediga tider går det att förlänga en bokning, prata med varandra för att undvika missförstånd.

Projektrummen bokas på en whiteboardtavla utanför personalens fikarum eller på bokningslistor utanför vissa av projektutrymmena. När du är klar i projektateljén ska du se till att den är färdig att användas av nästa person som bokat den. Det innebär att du ska:
• ta ut allt du tagit in
• städa
• måla över fläckar som inte går bort i städningen

Bord och stolar från seminarierummet får inte användas i projektateljéerna.

Det är inte tillåtet att fästa någonting på fönstren eftersom det kan göra att glaset spricker.

Om du inte kommer att använda din bokade tid ska bokningen raderas snarast möjligt.

Om det bokade rummet inte börjat användas under bokningens första dag är det fritt att användas av någon annan, förutsatt att du kollar med den som bokat. 

Har du frågor om bokningen, vänd dig till vår studieadministratör.

Ateljéplats

Studenterna sköter själva ateljéfördelningen när höstterminen startar med underlag från och med stöd av skolans intendent.

Vid utbytesstudier eller längre studieuppehåll ska ateljén tömmas för att göra plats för andra studenter. 

Ateljéerna är arbetslokaler, de räknas som allmänna ytor och får inte användas som bostad och ska inte betraktas som privat utrymme. Inga sängar eller större soffor är tillåtna. Studenterna städar själva sina ateljéer.  

Det är inte tillåtet att fästa någonting på fönstren, eftersom det kan göra att glaset spricker. 

Verkstäder

En allmän introduktion till verkstäderna med stort fokus på säkerhet och miljöpåverkan ges under första året för BFA respektive MFA. Därefter ges individuell genomgång innan självständigt arbete vid maskinerna tillåts. Skolans verkstadsansvariga bedömer de enskilda studenternas lämplighet och kunskaper.

På grund av olycksrisken är ensamarbete i verkstäderna inte tillåtet.

Verkstadsansvariga informerar om rutiner och föreskrifter i respektive verkstad. Studenter förbinder sig skriftligen att följa gällande säkerhetsföreskrifter. Endast för närvarande antagna studenter som skriftligen förbundit sig att följa gällande säkerhetsföreskrifter får arbeta i verkstäderna. 

Konsthögskolans verkstadsansvariga vistas dagligen i verkstäderna och har därigenom uppsikt över det arbete som sker. De har kontinuerlig tillsyn över maskiner och material och kan utifrån det säkerställa att arbetet kan utföras på ett säkert sätt. 

Senast uppdaterad: 2024-05-20