Min forskning rör sig i spänningsfältet mellan genusvetenskap och statsvetenskap. Jag arbetar med feministiska, intersektionella teorier kring makt och politik.
Jag arbetar som lärare och forskare på UCGS. Jag undervisar bland annat på masterprogrammet ”Gender, Justice and Society”. Som lärare intresserar jag mig pedagogiskt för att tänka kring hur svåra teoretiska resonemang och maktanalyser kan läras ut. Jag har bland annat arbetat med att levandegöra feministiska teorier och olika förståelser av makt och subjekt via filmens värld.
Just nu är jag involverad i två tvärvetenskapliga projekt: Våga fråga om våld? En analys och förslag till utveckling av socialtjänstens frågecentrerade förhållningssätt till genusrelaterat våld (2021-2024) samt VR-projektet ”Professionell auktoritet under omprövning” (2019-2024) där jag undersöker genusvetenskapens roll i en samtid präglad av populism, anti-genusrörelser och polariserade kunskapsideal.
Jag forskar även om hur den svenska jämställdhetspolitiken hanterat frågor om reproduktion och kvinnors obetalda arbete. Forskningen resulterade bland annat i boken ”Feminism som lönearbete – Om den svenska arbetslinjen och kvinnors frigörelse”, (Leopard förlag 2017), där vi problematiserar hur lönearbetet och rätten till heltid kommit att inta en central plats i feministiska och jämställdhetspolitiska projekt. Boken utgör ett teoretiskt bidrag till att utveckla en feministisk arbetskritik. I förlängningen visade vi hur omsorgsarbetet, kvinnors obetalda arbete, ständigt nedvärderas, även i jämställdhetspolitiken.
Mitt intresse för feministisk teori har vidare inneburit att jag har forskat om hur begreppet intersektionalitet vunnit sådan framgång, men också att jag granskat feministiska, antirasistiska rörelser utifrån en postkolonial blick.