Vad gör jag på institutionen för kost- och måltidsvetenskap?
Jag är doktorand med inriktning sensorik och hållbar matkonsumtion bland ungdomar i svenska Arktis.
Doktorandprojekt
I mitt doktorandprojekt använder jag sensoriska, narrativa och medskapande metoder med ungdomar i svenska Arktis för att utforska vad hållbar mat kan vara och hur nyfikenhet för hållbar mat kan skapas.
Bakgrund
Jag har en kandidatexamen i Måltidsekolog, inriktning Måltidskunskap och Värdskap, från Örebro Universitet och Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, 2019. Jag har även en 1-level-Master i gastronomi med inriktning kreativitet, ekologi och lärande, från University of Gastronomic sciences i Pollenzo, Italy, 2021.
Prata gärna med mig om:
Hållbar produktion och konsumtion av mat. Jag brinner även för kreativa mat- och måltidsupplevelser med sinnena i fokus.
Jag undervisar på flera av institutionens kurser och program, framförallt om hållbarhet i livsmedelssystemet och sociokulturella aspekter av mat och måltider.