"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild Hilde Weiser

Hilde Weiser

Min forskning fokuserar på ungdomars föreställningar om hållbar mat samt betydelsen av sensoriskt utforskande av mat för ungdomars relationer med mat. 

Kontakt

Verksam vid

Anknytning
Plats
Lärarutbildningshuset, Plan 4, Lärarutbildningshuset Umeå universitet, 901 87 Umeå
Anknytning
Anknuten som doktorand till Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum) Enhet: Arktisk forskarskola med inriktning mot hållbar utveckling
Plats
Norra Beteendevetarhuset, Humanioragränd 5, plan 3 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Vad gör jag på institutionen för kost- och måltidsvetenskap?

Jag är doktorand med inriktning sensorik och hållbar matkonsumtion bland ungdomar i svenska Arktis. 

Doktorandprojekt

I mitt doktorandprojekt använder jag sensoriska, narrativa och medskapande metoder med ungdomar i svenska Arktis för att utforska vad hållbar mat kan vara och hur nyfikenhet för hållbar mat kan skapas.  

Bakgrund

Jag har en kandidatexamen i Måltidsekolog, inriktning Måltidskunskap och Värdskap, från Örebro Universitet och Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, 2019. Jag har även en 1-level-Master i gastronomi med inriktning kreativitet, ekologi och lärande, från University of Gastronomic sciences i Pollenzo, Italy, 2021. 

Prata gärna med mig om:

Hållbar produktion och konsumtion av mat. Jag brinner även för kreativa mat- och måltidsupplevelser med sinnena i fokus. 

Forskargrupper

Gruppmedlem

Forskningsprojekt

1 september 2022

Jag undervisar på flera av institutionens kurser och program, framförallt om hållbarhet i livsmedelssystemet och sociokulturella aspekter av mat och måltider.