Jag är filosofie doktor i kostvetenskap med utbildningsvetenskaplig inriktning
Vad jag gör på kost- och måltidsvetenskap
Jag är universitetslektor och undervisar främst på hem-och konsumentkunskapsutbildningen.
Forskning
Jag disputerade 2016 då jag försvarade min avhandling: Skolämnet hem- och konsumentkunskap på 2000-talet –förutsättningar för elevers möjlighet till måluppfyllelse. Det övergripande syftet med studien var att analysera och förstå ramfaktorers inverkan på undervisningen, med fokus på elevers möjlighet till måluppfyllelse i en HKK-kontext.
Idag är ett av mina forskningsområden grupparbete i hem- och konsumentkunskap och på vilket sätt det påverkar elevers möjlighet till lärande. Betyg och bedömning i relation till grupparbete är också en del av min forskning.
Jag är också involverad i en forskargrupp vid institutionen som forskar om flera olika aspekter av hem- och konsumentkunskap i skolan och dess påverkan på elevers möjlighet till måluppfyllelse.
Undervisning
Min undervisning de senaste åren har fokuserat på pedagogiska och didaktiska aspeker på undervisning i hem- och konsumnetkunskap. Jag undervisar också på kompletternande pedagogisk utbildning (KPU) inom ämnesdidaktik samt besöker stundeter vid deras VFU.
Prata gärna med mig om:
Elevers påverkan av grupparbete för sitt lärande
Bakgrund
Jag är legitimerad lärare i hem- och konsumentkunskap (HKK) och religion sedan 2003. Innan min anställning på Umeå universitet arbetade jag som lärare i HKK och SO på en högstadieskola.
Under mina 17 år på institutionen har jag undervisat på de flesta av våra utbildningar samt varit involverad i kursutveckling framförallt inom hem- och konsumentkunskapsutbildningen.
Jag har även haft flera expteruppdrag för Skolverket och Skolinspektionen.