Jag undervisar för det mesta på gastronomiprogrammet i matlagning och hantering av råvaror. Vidare så undervisar jag om produkt utveckling för livsmedelsindustrin samt konceptutveckling inom gastronomin.
Kurser som jag medverkar på är, Måltids och restaurangvetenskap 3, Vinkunskap och matlagning/Sommellerie, Gastronomi & Restaurangdrift.
Forskning
Mina magisteruppsats handlade om hur det kreativa arbetet genomförs på haut cuisine restauranger i sverige. De tidigare studentarbeterna handlade om hantverksprocesser och kockar och om att lagra sjötunga och röding.
Prata gärna med mig om
Jag brinner för matlagning, nya matlagningstekniker men också för olika fermenteringar, så som soja, koji, kombuch eller lacto-fermenteringar. Hållbar matlagning och hur vi kan skapa god mat inom proteinskiftet.
Utbildning
Kandidatexamen i måltids och restaurangvetenskap från Umeå universitet. Studerat fristående kurser i industridesign vid Umeå institute of design, förpacknings design Mitt universitetet och food design vid HDK i Göteborg.
Bakgrund
Jag är utbildad kock för en svenska handelsflottan, och har jobbat på fartyg, men också på många olika restauranger. Allt i från den lokal kvarterskrogen i Sverige till 1, 2 och 3-stjärniga restauranger i europa.