"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Postdoktoralt stipendium (två år) inom reglering av membranproteintransport

Kemiska institutionen erbjuder ett postdoktorsstipendium inom reglering av membranproteintransport. Stipendiet avser heltidsstudier under två år med tillträde 1 september 2024, eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 15 juni 2024.

Projektbeskrivning

Vårt mål i labbet är att bestämma strukturella principer för reglering av ATP-beroende transportproteiner. Detta projekt riktar sig specifikt in på förståelse av kalcium- och zink-signalering – med effekter på exempelvis relaxation av hjärtmuskulatur, stressrespons hos växter, samt antibiotikaresistens. Vi använder en rad olika strukturbiologiska tekniker för att bestämma strukturer på intermediära tillstånd och deras kinetik, såsom kryo-EM och röntgenspridning i lösning – med specifikt fokus på tidsupplösta metoder för att studera proteindynamik i realtid. Vi har regelbunden tillgång till state-of-the-art kryo-EM och synkrotronfaciliteter i Sverige och Frankrike. Projektet är fullt finansierat av Kempestiftelsen.

Projektet befinner sig i en intressant fas där de flesta protokollen för produktion av membranproteiner i nanodiskar redan är utvecklade i labbet – vilket innebär att postdoken kan fokusera mer på strukturell karaktärisering.

Det skattefria 2-åriga stipendiet finansieras av Kempestiftelsen och uppgår till 336 000 SEK per år.

Kvalifikationer

För att vara behörig som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då beslut om stipendiatmottagare fattas. För att vara aktuell som postdoktorsstipendiat bör främst den komma ifråga som har avlagt examen enligt föregående stycke för högst tre år sedan. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret, eller andra liknande omständigheter samt klinisk tjänstgöring eller för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag.

Doktorsexamen ska vara inom kemi, biokemi, molekylärbiologi, biofysik, strukturbiologi, eller liknande ämnesområden.

Ytterligare krav är:

  • Praktisk erfarenhet och expertis inom proteinproduktion och upprening.
  • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Meriterande är:

  • Erfarenhet av kryo-EM eller röntgenkristallografi eller röntgenspridning i lösning.
  • Erfarenhet av arbete med membranproteiner, nanodiskar, och tekniker inom strukturbiologi.

Vi söker dig som är självständig, har god samarbetsförmåga, och en problemlösande, analytisk förmåga.

Ansökan

En fullständig ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev där du beskriver varför du söker stipendiet samt hur dina kvalifikationer och forskningsintressen överensstämmer med utlysningen (maximalt två sidor),
  • Meritförteckning - CV med publikationslista,
  • Kopia av doktorsexamensbevis eller dokumentation som tydliggör när doktorsexamen förväntas erhållas,
  • Kopior av andra examensbevis, akademiska kursintyg och/eller betyg,
  • Kopia av doktorsavhandling och upp till fem relevanta artiklar,
  • Övriga handlingar som den sökande vill åberopa,
  • Kontaktuppgifter till två vidtalade referenser.

Skicka din ansökan som pdf, märkt med diarienummer FS 2.1.6-875-24, både i dokumentet och i mejlets ämnesrad, till medel@diarie.umu.se. Din ansökan kan skrivas på svenska eller engelska. Sista ansökningsdag är 15 juni 2024.

Mer information

Närmare upplysningar lämnas av Dr. Magnus Andersson, email: magnus.p.andersson@umu.se.

Om oss

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Fyra större forskningsområden, Biologisk kemi, IBEAM, Organisk kemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi.

Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-biologiskt centrum. Information om institutionens forskarutbildning finns på vår hemsida: www.umu.se/teknisk-naturvetenskaplig-fakultet/utbildning/utbildning-pa-forskarniva/kemi/.

Välkommen med din ansökan! 

 

Senast uppdaterad: 2024-04-28