Som student på Biomedicinsk analytikerprogrammet kommer du att träffa oss som lärare. Klicka på våra namn så får du läsa mer om oss.
På programmet undervisar jag framför allt inom humanbiologi, kvalitetssäkring samt även i grundläggande farmakologi och läkemedelsberäkning.
Jag är lektor med förenad anställning kopplat till Laboratoriemedicin där det även ingår ett nationellt uppdrag som verksamhetsrepresentant/administrativt stöd till vävnadsområdesgrupp cell (VOG Cell) gällande avancerade terapiläkemedel (ATMP).
Min forskning handlar om stamcellers förmåga att behandla skador, bland annat i nervregeneration och vid mjukdelskirurgi tex efter rekonstruktiv kirurgi.
Vid institutionen är jag IKP och Lika villkor representant.
Jag är docent inom medicinsk mikrobiologi och har varit anställd på biomedicinsk analytikerprogrammet sedan 2022. Jag är kursansvarig och examinator för kurserna Mikrobiologi, Klinisk laboratoriemetodik samt Laboratoriemedicin II. Min undervisning omfattar föreläsningar inom mikrobiologi, immunologi och hygien men även laborationer med fokus på mikrobiologisk metodik. Jag undervisar även blivande sjuksköterskor och röntgensjuksköterskor inom mikrobiologi.
Min forskning rör Francisella tularensis, bakterien som ger harpest. Målet är att förstå vilken roll som bakteriens Typ VI protein sekretionssystem (T6SS) spelar vid infektion, samt hur systemet byggs upp.
Jag är även brandskyddsombud vid biomedicinsk analytikerprogrammet.
Jag är grundutbildad inom biomedicin, har disputerat på en avhandling rörande immortalisering av T-celler och är docent inom experimentell patologi.
Vid BMA-programmet undervisar jag främst inom områdena Cell och molekylärbiologi, samt Molekylärbiologisk metodik. I dessa kurser får studenterna lära sig grunderna inom cellbiologi och fördjupa sina teoretiska och praktiska kunskaper inom molekylära tekniker.
Jag leder en forskargrupp vid Translational Research Center, Umeå Universitet. Vår forskning fokuserar på epigenetikens betydelse för prognos och behandlingssvar vid hematologiska maligniteter.
Studierektor vid programmet.
Biomedicinsk analytiker inom klinisk fysiologi, i huvudsak arytmidiagnostik och behandling.
Disputerat inom klinisk fysiologi med en metodologisk avhandling som rör Hjärt-och lungfunktion vid hälsa och vid 2 olika sjukdomstillstånd (Reumatisk artrit och Ischemisk hjärtsjukdom).
Jag undervisar på samtliga terminer av programmet.
Civilingenjör inom bioteknik och professor inom biomedicinsk laboratoriemedicin. Undervisar inom immunologi och hematologi, samt immunkemiska metoder som används inom diagnostik.
Min forskargrupp jobbar i nära anslutning till Norrlands Universitetssjukhus och studerar hur människans immunförsvar reagerar på infektioner och vaccination.
Jag är legitimerad biomedicinsk analytiker, meriterad lärare och har disputerat på en avhandling om cellcykelreglering i njurcancer. Jag har jobbat länge som lärare vid biomedicinsk analytikerprogrammet och har medverkat på många kurser genom åren. Numera är jag kursansvarig för kursen ”Sjukdomslära och genetik” samt för ”Tillämpad laboratoriemetodik I och II” vilket är de kurser där studenterna gör verksamhetsförlagd utbildning (VFU/praktik). Min huvudsakliga undervisning ligger numera på termin 3-5 och främst inom inriktningen laboratoriemedicin.
Min undervisning är till stor del baserad på studentaktivande moment där studenterna får ta eget ansvar avseende kunskapsinhämtning, planering och genomförande av olika laborationer och arbetsuppgifter. Mitt undervisningssätt är uppskattat och jag är 2024 belönad med medicinska fakultetens pedagogiska pris.
Programansvarig och ämnesföreträdare inom biomedicinsk laboratorievetenskap, samt biträdande prefekt vid institutionen klinisk mikrobiologi.
Jag undervisar främst inom ämnesområdena klinisk neurofysiologi, neuroanatomi och neuropatologi.
2012 disputerade jag inom klinisk neurofysiologi och avhandlingen berörde bland annat tidig påverkan av tunna nervtrådar hos patienter med ärftlig transtyretinamyloidos (ATTRv). Inom min nuvarande forskning har vi med hjälp av ultraljud börjat undersöka perifera nerver och hur man med denna metod eventuellt kan förbättra möjligheten till tidig diagnos av ATTRv, samt om ultraljudsfynden skiljer sig mellan tidig- och sen debutålder. Jag är grundutbildad som legitimerad biomedicinsk analytiker och har arbetat många år på Norrlands universitetssjukhus, men även på FOI (totalförsvarets forskningsinstitut) och på universitetssjukhuset i Tromsö, Norge.