"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Multimedia, 7,5 hp

Kursen är nedlagd från och med 2021-06-09

Engelskt namn: Multimedia

Denna kursplan gäller: 2009-09-07 och tillsvidare

Kurskod: 6IT002

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Inget huvudområde: Grundnivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras

Betygsskala: Väl godkänd, godkänd, underkänd

Ansvarig institution: Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap

Beslutad av: Fakultetsnämnden för lärarutbildning, 2006-10-19

Reviderad av: Kicki Westergren, 2010-03-18

Innehåll

Kursen fokuserar teoretiska och praktiska aspekter på hur i lärandemiljöer producera multimediaproduktioner. Kursen omfattar planering, utformning, gränssnittsdesign och distribution av multimedieproduktioner. I kursen ingår också arbete med Flash CS3 eller senare samt anpassning av ljud och bild för multimedia.

Förväntade studieresultat

För godkänd kurs skall den studerande kunna: - tillämpa grundläggande medieberedning för multimedia. - planera och utveckla interaktiva multimediala produktioner för lärmiljöer med utgångspunkt i kursens teoretiska och praktiska innehåll - förstå och kunna tillämpa kurslitteraurens designprinciper gällande effektiv utformning av multimedia - grundläggande kunskaper i skriptspråket Action Script 3.0

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Undervisningens upplägg

Undervisningen sker på distans med IT-stöd och bedrivs i form av föreläsningar, seminarier, laborationer samt projektarbeten enskilt eller i grupp. Under kursen används ett Internetbaserat konferenssystem och webb för handledning, diskussion och distribution av kursmaterial. Tillgång till Internetuppkoppad dator krävs. PROGRAM- OCH HÅRDVARA Följande programvaror behövs: -Program för att skapa multimedia: Adobe Flash CS4 Professional -PDF-läsare ex: Adobe Acrobat Reader -Program för text och presentation ex: Officepaketet Utvärdering sker efter utförd kurs.

Examination

Examination sker fortlöpande med inlämningsuppgifter, i form av skriftliga och digitala redovisningar. Vid betygssättning för hel kurs används något av betygen Väl godkänd, Godkänd eller Underkänd. Betyget utgör en sammanfattande bedömning av resultaten vid examinationens olika delar och sätts först när alla obligatoriska moment är godkända. För betyget Väl godkänd skall studenten i projektrapporten, förutom uppfyllda kriterier för godkänd, i enlighet med kurslitteraturens definitioner självständigt kunna använda begrepp och designprinciper som presenteras i kurslitteraturen. Vidare skall studenten självständigt kunna belysa olika perspektiv och erfarenheter med ett reflekterande och analytiskt förhållningssätt till multimedia i lärmiljöer. Särskild vikt läggs också vid studentens förmåga att uttrycka sig med multimedia på ett välplanerat och genomtänkt sätt. Studerande som underkänts har rätt till förnyad examination. Den studerande har rättighet att examineras två år efter förstagångsregistrering på kursen. En student har rätt att begära att få byta examinator efter två underkända prov på kurs eller delar av kurs. Studierektor kontaktas i sådana fall. Examinationen sker med hjälp av informations och kommunikationsteknik på distans från tex. hemmet. TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande prövas individuellt och enligt universitetets regelsamling och tillgodoräknandeordning. http://www.student.umu.se/regelsamlingen, se punkt 14 – Examensfrågor. För mer information kontakta studierektor.

Litteratur

Giltig från: 2009 vecka 37

Mayer Richard E.
Multimedia learning
2nd [rev.] ed. : Cambridge ;a New York : Cambridge University Press : 2009 : xiii, 304 p. :
ISBN: 978-0-521-73535-3 (pbk.)
Se Umeå UB:s söktjänst

Adobe Flash CS3 professional bible
Reinhardt Robert, Dowd Snow
Hoboken, N.J. : Wiley : cop. 2007 : xxxvii, 1232 p. :
http://www.loc.gov/catdir/enhancements/fy0741/2007935022-d.html
ISBN: 978-0-470-11937-2 (pbk. : alk. paper)
Se Umeå UB:s söktjänst

Övrig kurslitteratur

Elektroniskt publicerat material enligt lärares anvisningar.