"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Engelska, Children´s World of English I, Engelska för lärare i grundskolans år 1-4, 15 hp

Engelskt namn: Children´s Word of English I. Professional Development for Teachers of English in Year Groups 1-4

Denna kursplan gäller: 2009-09-07 och tillsvidare

Kurskod: 6EN008

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Engelska: Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för språkstudier

Beslutad av: Fakultetsnämnden för lärarutbildning, 2006-10-11

Reviderad av: Humanistisk fakultetsnämnd, 2009-04-20

Innehåll

Språkutbildningens roll i samhällsutvecklingen ur ett skolpolitiskt och individinriktat perspektiv, centrala begrepp som kursplaner i språk vilar på (kommunikativ språkfärdighet, interaktion, strategier, interkulturell förståelse, medvetenhet och ansvar) och vad dessa faktorer kan betyda för undervisningspraktiken, olika sätt att utvärdera, bedöma och dokumentera elevers kunskaper och färdigheter i språk i förhållande till lokala, nationella och internationella mål och kriterier, aktuell språkdidaktisk forskning om barns lärande och språkutveckling i grundskolans år 1-4, arbetssätt och arbetsformer som främjar elevernas språkutveckling i lägre åldrar samt hur språk kan integreras med andra ämnen samt undervisningsmaterial som kan förekomma i språkundervisning, såväl i tryckt som i elektronisk form.

Förväntade studieresultat

För godkänd kurs ska den studerande: - kunna uppvisa kunskaper om språkutbildningens roll i samhällsutvecklingen ur ett skolpolitiskt och individinriktat perspektiv. - kunna uppvisa kunskaper om de centrala begrepp som kursplaner i språk vilar på (kommunikativ språkfärdighet, interaktion, strategier, interkulturell förståelse, medvetenhet och ansvar) och kunna förklara vad dessa faktorer kan betyda för undervisningspraktiken. - kunna uppvisa förmåga att använda olika sätt att utvärdera, bedöma och dokumentera elevers kunskaper och färdigheter i språk i förhållande till lokala, nationella och internationella mål och kriterier - kunna uppvisa grundläggande kunskaper i aktuell språkdidaktisk forskning om barns lärande och språkutveckling i grundskolans år 1-4. - kunna redogöra för och använda sig av olika arbetssätt och arbetsformer som främjar elevernas språkutveckling i lägre åldrar samt förklara och förstå hur språk kan integreras med andra ämnen. - kunna kritiskt granska och analysera undervisningsmaterial som förekommer i språkundervisning, såväl i tryckt som i elektronisk form, samt kunna motivera dess användning i engelskundervisning i skolan.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet och lägst betyget ´Godkänd´ i SvB/Sv2B + Eng B eller motsvarande, samt lärarutbildning.

Undervisningens upplägg

Föreläsningar, seminarier, First Class-diskussioner. Under kursen dokumenterar varje deltagare fortlöpande sitt lärande i en portfolio som redovisas kontinuerligt. Dessutom genomför varje deltagare ett projektarbete med inriktning på klassrumsforskning.

Examination

Fortlöpande bedömning av deltagande i seminarier, diskussionerna via First Class-konferenser, portfolio samt projektarbete. Obligatoriska delar förekommer i enlighet med lärares anvisningar. Examinationen sker med någon av betygsgraderna Väl godkänd, Godkänd eller Underkänd. Den som erhållit betyget Godkänd får inte undergå förnyad prövning för högre betyg. För studerande som inte godkänts vid det ordinarie provtillfället anordnas ytterligare provtillfälle efter någon tid. Studerande som två gånger underkänts i prov har rätt att hos Humanisktiska fakultetsnämnden att annan examinator utses att bestämma betyg. Studerande som antagits till en kurs skall kunna examineras på kursen och dess delmoment upp till två år efter det att kursplan för aktuell kurs ersatts med ny kursplan eller kursen lagts ner. Tillgodoräknande Ansökan om tillgodoräknande ställs till Humanistiska fakultetsnämnden och prövas individuellt. Moment inom studiekurs som är äldre än 10 år får ej tillgodoräknas inom annan studiekurs Efter fem år kan den studerande anmodas genomgå ett skriftligt och muntligt diagnostiskt test, för att få tillgodoräkna sig språkfärdighetsmoment. Gränsen för tillgodoräknandet räknas från tentamensdatum. Blankett för tillgodoräknande: www.umu.se/blankett/SA

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.