"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Projekt i biologi L, 9 hp

Kursen är nedlagd

Engelskt namn: Project in Biology L

Denna kursplan gäller: 2008-09-01 och tillsvidare

Kurskod: 6BI018

Högskolepoäng: 9

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Biologi: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

Beslutad av: Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2014-06-18

Innehåll


Projektet ska omfatta en fördjupningsuppgift inom något eller några av biologins delämnen botanik, ekologi och/eller zoologi. Projektet ska ge fördjupade kunskaper inom ett visst område och ska också problematisera hur projektets ämnesinnehåll kan användas inom undervisning i botanik, ekologi och/eller zoologi. 
 

Förväntade studieresultat

För godkänd kurs ska studenten kunna:
 
dra slutsatser grundade i egna resultat och tidigare forskning och/eller teorier samt diskutera resultaten i förhållande till relevant skolverksamhet
uppvisa erfarenhet av eller kunskap om verksamhet med biologisk inriktning
genomföra ett arbete, enskilt eller i par, och skriftligt redovisa vunna resultat.

 
 

Behörighetskrav

Univ: För tillträde till kursen krävs minst 60 högskolepoäng i huvudområdet biologi, eller motsvarande kunskaper.

Undervisningens upplägg

Projektet genomförs enskilt eller i par under handledning. Projektkursen söks av studenten på vanligt sätt med sedvanlig behörighetsprövning, men då det är en individuell kurs prövas i ett senare skede även handledning och ämnesval. Det åligger studenten att själv välja sin handledare och sitt ämne. När detta är gjort skall en projektplan inlämnas till examinator för bedömning. Projektplanen, som skrivs i samråd med handledaren, skall innehålla en bakgrund och en beskrivning till det arbete studenten skall utföra. 
 

Examination

Projektkursen examineras genom att studenten/studenterna efter avslutad kurs lämnar in en projektrapport. Rapporten skall först godkännas av handledaren och därefter av examinator. Projektrapporten skall i första hand innehålla en beskrivning av vad studenten gjort under kursen, och vilka kunskaper/färdigheter som studenten tillägnat sig. 
För kursen ges något av betygen Godkänd (G) eller Underkänd (U). Studerande som underkänts har rätt att undergå förnyat prov. En student som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller en del av en kurs, har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det (HF 6 kap. 22§). Begäran om ny examinator ställs prefekten för institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap.
Den som godkänts i prov får ej undergå förnyat prov för högre betyg. För att bli godkänd på hela kursen krävs att alla prov och obligatoriska moment är godkända. Betyget på kursen utgör en sammanfattande bedömning av resultaten vid examinationens olika delar och sätts först när alla obligatoriska moment är godkända.

Tillgodoräknande
Student har rätt att få prövat om tidigare utbildning eller motsvarande kunskaper och färdigheter förvärvade i yrkesverksamhet kan tillgodoräknas för motsvarande utbildning vid Umeå universitet. Ansökan om tillgodoräknande skickas in till Studentcentrum/Examina. Mer information om tillgodoräknande finns på Umeå universitets studentwebb, www.student.umu.se, och i högskoleförordningen (6 kap). Ett avslag på ansökan om tillgodoräknande kan överklagas (Högskoleförordningen 12 kap) till Överklagandenämnden för högskolan. Detta gäller såväl om hela som delar av ansökan om tillgodoräknande avslås.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.