Kursens kärna är en komplex medieproduktion, där olika kompetenser och tekniker samverkar i planering, genomförande och utvärdering. Produktionen kan bestå i en konferens, ett event, en marknadsföringskampanj eller liknande. Kursen syftar till att dels ge tillfälle till personlig utveckling av medieteknisk kompetens dels till att ge erfarenhet och kunskap om de speciella förutsättningarna som en stor och diversifierad produktion erbjuder. I kursen ingår en fördjupad belysning av frågeställningar kring medieteknisk utrustning, kundrelationer, logistik, timing, profilering och projektstyrning. Kursen är uppdelad i tre moment: 1. Planering, 5 hp (Planning, 5 ECTS); 2. Genomförande, 5 hp (Realization, 5 ECTS); 3. Utvärdering, 5 hp (Evaluation, 5 ECTS).
Förväntade studieresultat
Efter genomgången kurs skall den studerande kunna: Planering: - utföra en detaljerad planering av en komplex medieproduktion med involvering av kund eller uppdragsgivare, - dokumentera en komplex medieproduktionen, - redogöra för hur logistiska principer ska planeras in i en komplex produktion.
Genomförande: - leda genomförandet av en komplex medieproduktion, - dokumentera och avrapportera en komplex medieproduktionen, - tillämpa logistiska principer i en komplex produktion, - producera publikt material för marknadsföring i olika medier, - samarbeta med kund eller uppdragsgivare.
Utvärdering: - utvärdera, dokumentera och avrapportera en komplex medieproduktionen, - stämma av dokumentation om och dra slutsatser av produktionen tillsammans med kund eller uppdragsgivare.
Behörighetskrav
För tillträde till kursen krävs Minst 45 hp avklarade kurser inom huvudområdet Medieteknik samt 7.5 hp inom Projektledning eller motsvarande.
Undervisningens upplägg
Undervisningen bedrivs i form av gruppundervisning samt handledning i samband grupp och projektarbeten. Gruppundervisningen ägnas åt genomgång av vissa teoriavsnitt och diskussioner. Arbete i grupp utgör ett fundamentalt inslag i kursen.
Examination
Varje moment redovisas i skriftliga rapporter. Rapporterna skall språkligt och stilistiskt vara väl genomarbetad. Rapporterna kan skrivas antingen på svenska eller på engelska. I rapporter på svenska skall ett särskilt blad med såväl titel/författare som sammanfattning översatt till engelska bifogas. Projekten skall även redovisas muntligt. På rapporten och den muntliga presentationen ges betyget Underkänd (U) eller Godkänd (G). Som betyg på hela kursen används betyget Underkänd (U) eller Godkänd (G). Godkänd (G) erhåller man när både rapporten och den muntliga presentationen är godkända. För studerande som inte blivit godkända erbjuds ytterligare provtillfällen enligt ett fastställt schema. En student som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller en del av en kurs, har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det (HF 6 kap. 22 §). Begäran om ny examinator ställs till prefekten vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik.
TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande prövas individuellt. I en examen får denna kurs ej ingå tillsammans med annan kurs med likartat innehåll. Vid osäkerhet bör den studerande rådfråga studievägledaren vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik.
Övriga föreskrifter
I det fall att kursplan upphör att gälla eller genomgår större förändringar, garanteras studenter minst tre provtillfällen (inklusive ordinarie provtillfälle) enligt föreskrifterna i den kursplan som studenten ursprungligen varit kursregistrerad på under en tid av maximalt två år från det att tidigare kursplan upphört att gälla eller att kursen slutat ges.
Litteratur
Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen.
Kontakta aktuell institution.