Huvudområden och successiv fördjupning:
Energiteknik: Avancerad nivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras
Biologi: Avancerad nivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras
Betygsskala: Med beröm godkänd, icke utan beröm godkänd, godkänd, väl godkänd, godkänd, underkänd
Ansvarig institution: Institutionen för fysiologisk botanik
Kursen behandlar olika typer av bioenergi ur ett råvaruperspektiv. I detta ingår råvaror till bioenergi, såsom torv, energiskog, energigrödor. Vidare ingår avfall från skogsbruk, jordbruk och reningsverk, samt biprodukter från skogs- och jordbruk. Kursen behandlar även muntlig och skriftlig presentationsteknik och utförs i samarbete med företag inom energiområdet.
Förväntade studieresultat
Efter avklarad studiekurs skall studenterna kunna: - redogöra för vilka olika typer av bioenergi som finns på den svenska marknaden - analysera ny information inom bioenergiområdet - värdera information inom bioenergiområdet
Behörighetskrav
Univ: Energiteknisk biologi 4,5 hp, Kemi 7,5 hp, Tillämpad termodynamik 6 hp. Förnyelsebara drivmedel 7,5 hp eller motsvarande kunskaper. En A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.
Undervisningens upplägg
Undervisningen innefattar föreläsningar, projektarbeten och presentationer. Om kursen har färre än 3 studenter utförs den i projekt-form.
Examination
Kursen avslutas med skriftlig och muntlig examination. För godkänt betyg på kursen krävs att man deltagit i projektarbetet och i presentationerna. Betyg som ges är underkänd, godkänd (3), icke utan beröm godkänd (4) och med beröm godkänd (5). Studeranden som underkänts, har rätt att undergå förnyat prov för att få betyget godkänd. Vidare har studeranden som underkänts i prov för kurs eller del av kurs två gånger, rätt att hos Prefekten för Fysiologisk botanik begära att annan lärare utses för att bestämma betyget vid förnyat prov. Den som godkänts i ett prov får ej genomgå förnyat prov för att få högre betyg.
Litteratur
Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen.
Kontakta aktuell institution.