Kursen syftar till att ge fördjupade kunskaper i något eller några delområden inom miljö och hälsoskydd. Målet är att kursen ska ge fördjupade insikter i vetenskaplig metodik, att öka förmågan till kritisk bedömning av vetenskaplig litteratur samt att självständigt sammanställa kunskapsläget inom det aktuella delområdet.
Förväntade studieresultat
Efter avslutad kurs ska studenten kunna: - med hög grad av självständighet hitta, sammanställa, analysera samt skriftligt och muntligt presentera huvudsakligen forskningsartiklar inom huvudområdet - granska och kommentera ett liknande arbete muntligt och skriftligt
Behörighetskrav
Univ: Miljö och hälsoskydd 60hp eller motsvarande kunskaper
Undervisningens upplägg
Undervisningen består av självständigt arbete under handledning och ett obligatoriskt seminarium.
Examination
Examinationen sker genom att litteraturstudien dokumenteras i en skriftlig rapport enligt de formalia som gäller EMGs serie med examensarbeten. I examinationen ingår också att rapporten försvaras vid seminarium, samt att opposition på annan rapport sker. På rapport och seminarier sätts något av betygen underkänd (U), godkänd (G) och Väl Godkänd (VG). På hela kursen ges något av betygen underkänd (U) eller godkänd (G). Studerande som underkänts vid prov har rätt att undergå förnyat prov för att få godkänt betyg (se universitetets regelsamling), samt studerande som två gånger underkänts i prov, har rätt att hos prefekten för inatitutionen för ekologi, miljö och geovetenskap begära att annan lärare utses för att bestämma betyg. Den som godkänts i prov får ej undergå förnyat prov för högre betyg. För att bli godkänd på hela kursen krävs att alla prov och obligatoriska moment är godkända. Betyget på kursen utgör en sammanfattande bedömning av resultaten vid examinationens olika delar och sätts först när alla obligatoriska moment är godkända. TILLGODORÄKNANDE Student har rätt att få prövat om tidigare utbildning eller motsvarande kunskaper och färdigheter förvärvade i yrkesverksamhet kan tillgodoräknas för motsvarande utbildning vid Umeå universitet. Ansökan om tillgodoräknande skickas in till Studentcentrum/Examina. Mer information om tillgodoräknande finns på Umeå universitets studentwebb, www.student.umu.se, och i högskoleförordningen (6 kap). Ett avslag på ansökan om tillgodoräknande kan överklagas (Högskoleförordningen 12 kap) till Överklagandenämnden för högskolan. Detta gäller såväl om hela som delar av ansökan om tillgodoräknande avslås.
Övriga föreskrifter
Till kursplanen hör ett kursplanetillägg daterat 2014-02-12
Litteratur
Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen.
Kontakta aktuell institution.