"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Livsmedelssäkerhet - metodik och handläggning, 7,5 hp

Kursen är nedlagd från och med 2021-06-28

Engelskt namn: Food safety - methods and management

Denna kursplan gäller: 2011-01-24 och tillsvidare

Kurskod: 5MH072

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Miljö- och hälsoskydd: Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

Beslutad av: teknisk naturvetenskaplig fakultet, 2011-02-07

Reviderad av: Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2021-06-28

Innehåll

Kursen skall utveckla kunskaper vad beträffar olika kontrollmetoder inom området livsmedelssäkerhet samt även utveckla förmågan att tillämpa dessa metoder. I kursen ingår regler inom området, ledningssystem/standarder, kontrollmetoder såsom revision och inspektion, mätteknik, provtagning samt rollen som handläggare. Kommunikation och konflikthantering kommer att behandlas.

Förväntade studieresultat

Efter avslutad kurs skall studenten kunna:
- Tillämpa metoder för att kunna lösa olika problem som kan uppstå i samband med offentlig livsmedelskontroll
- Motivera och tillämpa olika kontrollmetoder vid offentlig livsmedelskontroll
- Identifiera och analysera problem av olika karaktär och göra bedömningar utifrån erhålla kunskaper
- Handlägga livsmedelsärenden på ett myndighetsmässigt sett utifrån gällande lagstiftning

Behörighetskrav

Univ: Livsmedelssäkerhet 15 hp eller motsvarande. En A samt svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Undervisningens upplägg

Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar i kombination med praktiska övningar. De praktiska övningarna sker i form av seminarier eller gruppdiskussioner, fallstudier, hemuppgifter mm. Seminarier, gruppdiskussioner, redovisningar, fallstudier och hemuppgifter är obligatoriska moment och anges i schemat.

Examination

Examinationen sker genom skriftlig tentamen och aktivt deltagande i de olika praktiska övningarna. Betyget utgör en sammanfattande bedömning av resultaten vid examinationens olika delar och sätts först när alla obligatoriska moment är godkända. På hela kursen ges något av betygen Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl godkänd (VG). Den som godkänts i prov får ej genomgå förnyat prov för högre betyg. En student som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller en del av kurs, har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det (HF 6 kap. 22§). Begäran om ny examinator ställs till prefekten för institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap.

Tillgodoräknande
Tillgodoräknande prövas alltid individuellt (se universitetets regelsamling och tillgodoräknandeordning).

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.