"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Projektarbete i Arbetsmiljö, 7,5 hp

Kursen är nedlagd från och med 2021-08-10

Engelskt namn: Project in Occupational Health and Safety

Denna kursplan gäller: 2011-09-19 och tillsvidare

Kurskod: 5KE127

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Arbetsliv och hälsa: Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Kemiska institutionen

Beslutad av: teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2012-12-20

Reviderad av: Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2021-08-10

Innehåll

Syftet med projektarbetet är att kursdeltagaren ska få en fördjupning inom ett av utbildningens delområden, samt att visa prov på att han/hon självständigt kan utföra och på olika sätt informera om ett utrednings- eller åtgärdsarbete. Arbetet skall innehålla rimliga slutsatser och konklussioner och, i de fall där det är relevant, förslag till åtgärder utifrån de resultat som erhållits.

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs ska deltagarna kunna:
* Tillämpa kunskaper inom det valda fördjupningsområdet
* Självständigt planera, genomföra ett utrednings- eller åtgärdsarbete inom arbetsmiljöområdet.
* Skriftlig och muntligt redovisa resultat av det genomförda arbetet
* Diskutera och relatera uppnådda resultat till andra publicerade studier och existerande teorier

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet. Vidare ska den ämnesspecifika delkurs av kurspaketen för Arbetsmiljöingenjörs-utbildningen, som projektarbetet närmast faller inom, ha genomgåtts. Det gäller någon av dessa delkurser: Arbetsmiljörätt (2JU100), Psykosocial arbetsmiljö och hälsofrämjande arbete (2SO093), Arbetsmiljö -Ergonomi (3SG057), Arbetsmiljö - Fysiska faktorer (E3M004), Arbetsmiljö - Ventilation och termiska klimat (5BY046), Arbetsmiljö - Kemiska faktorer (5KE115), Yttre miljö för Arbetsmiljöingenjörer (5MH065), Arbetsmiljöekonomi (3FH016), Arbetsmiljö och säkerhet (5KE126).

Undervisningens upplägg

Undervisningen bedrivs som självstudier med handledning. Projektarbetet får normalt inte slutföras förrän det kursavsnitt genomgåtts inom vilket arbetet huvudsakligen ska genomföras. Handledare för arbetet utses av kursansvarig.

Examination

Kunskapsredovisningen sker i form av skriftlig och muntlig redovisning av projektarbetet samt genom opposition på kurskollegas arbete.
Vid examinationen beaktas såväl det utförda arbetet som den slutliga rapporten och den muntliga redovisningen samt oppositionen på en kurskollegas arbete. Kursen betygsätts med något av betygen Väl Godkänd (VG), Godkänd (G) eller Underkänd (U). Studerande som underkänts vid två prövningar har rätt att hos Kemiska institutionen begära att annan lärare utses för att sätta betyg vid förnyad prövning.

TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande prövas alltid individuellt (se universitetets  handläggningsordning för tillgodoräknande).

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.