Ett självständigt arbete genomföres där kunskaperna från tidigare genomgångna kurser tillämpas. Arbetet genomföres under ledning av handledare i nära anslutning till pågående forsknings- och utvecklingsprojekt.
Förväntade studieresultat
Efter genomgången kurs ska den studerande:
- kunna tillämpa sina kunskaper i fysik, matematik och andra relevanta ämnen,
- kunna planera och genomföra ett självständigt arbete,
- kunna redovisa ett större arbete såväl skriftligen som muntligen,
- breddat och fördjupat sina kunskaper i fysik.
Behörighetskrav
Minst 15 hp i fysik på avancerad nivå. Särskilda behörighetskrav kan gälla för vissa delområden av fysiken. En A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.
Undervisningens upplägg
Examensarbetet kan utföras inom eller utom universitetet eller som ett samarbetsprojekt. Undervisningen ges i form av individuell handledning och seminarieövningar.
Examination
Examensarbetet redovisas i en skriftlig rapport som diskuteras vid ett seminarium. Om rapporten skrivs på svenska ska en sammanfattning på engelska ingå. På examensarbetet ges något av betygen Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG). Studerande som två gånger har underkänts vid muntliga redovisningen eller då samarbetsproblem eller andra liknande särskilda skäl föreligger har rätt att hos handläggaren av examensarbeten (programansvarig eller motsvarande) begära att annan lärare utses att bestämma betyg åt henne/honom vid förnyad redovisning.
TILLGODORÄKNANDE
Tillgodoräknande prövas individuellt.
Litteratur
Giltig från:
2011 vecka 33
Litteratur som är nödvändig för kursens genomförande, bestäms i samråd mellan studerande, handledare och examinator.