"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Examensarbete för filosofie kandidatexamen i elektronik, 15 hp

Engelskt namn: Bachelor Thesis in Electronics

Denna kursplan gäller: 2008-09-01 och tillsvidare

Kurskod: 5EL156

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Elektronik: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen

Betygsskala: Godkänd, underkänd

Ansvarig institution: Institutionen för tillämpad fysik och elektronik

Beslutad av: teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2011-01-21

Innehåll

Kursen utgör ett självständigt arbete inom elektronikområdet. Inom kursens ram identifierar studenten en relevant frågeställning, planerar självständigt projektets genomförande, bearbetar den valda problemställningen samt rapporterar resultatet av arbetet muntligt och skriftligt. Arbetet har en tydlig beställare och utförs företrädesvis vid ett företag. Examensarbetet styrs av en projektbeskrivning som utarbetas av studenten i samarbete med beställaren och handledaren på universitet.

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs ska den studerande kunna: - utforma en projektplan som innehåller planerad arbetsmetod och tidsplanering, - visa förmåga att tillämpa förvärvade kunskaper och färdigheter för att lösa problemställningar inom ramen för projektets kravspecifikation, - på egen hand inhämta de kunskaper som krävs för arbetets genomförande, - diskutera resultaten i relation projektets kravspecifikation, - diskutera resultaten i relation till krav på social, ekonomisk och ekologiskt hållbar utveckling, - dokumentera ett större arbete i form av en teknisk rapport, - muntligt presentera och försvara arbetets syfte, genomförande och resultat.

Behörighetskrav

De övriga kursfordringar som särskilt anges i examensbeskrivningen för filosofie kandidatexamen i elektronik (180 hp) eller motsvarande kunskaper.

Undervisningens upplägg

Undervisningen ges i form av individuell handledning. En handledare vid institutionen ger tillsammans med en handledare eller kontaktperson vid det företag (motsvarande) där examensarbetet utförs stöd vid arbetets planering och genomförande. Den dagliga handledningen ges av personal vid det företag där examensarbetet utförs. Studerande som påbörjat sitt examensarbete och inte slutfört detta inom ett år, kan inte kräva att få fortsatt handledning. Kursansvarig institution har ingen skyldighet att fullfölja handledning av ett arbete som påbörjats längre tid tillbaka än 12 månader.

Examination

Examensarbetet redovisas i en skriftlig rapport. Rapporten kan skrivas antingen på svenska eller engelska. Rapporten skall språkligt och stilistiskt vara väl genomarbetad. I rapporten bifogas ett särskilt blad (abstract) på engelska/svenska med såväl projekttitel, författare som sammanfattning. Rapporten skall även redovisas muntligt och försvaras vid ett seminarium. Rapporten och den muntliga presentationen utgör bedömningsgrunderna för kursen i form av betyget Underkänd (U) eller Godkänd (G). En student som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller en del av en kurs, har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det (HF 6 kap. 22 §). Begäran om ny examinator ställs till prefekten vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik. TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande prövas individuellt. I en examen får denna kurs ej ingå tillsammans med annan kurs med likartat innehåll. Vid osäkerhet bör den studerande rådfråga studievägledaren vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.