"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Systemkonstruktion för ingenjörer, projekt, 7,5 hp

Kursen är nedlagd från och med 2021-06-24

Engelskt namn: System Engineering. Project

Denna kursplan gäller: 2009-03-09 och tillsvidare

Kurskod: 5EL124

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Elektronik: Avancerad nivå, har kurs/er på avancerad nivå som förkunskapskrav

Betygsskala: TH teknisk betygsskala

Ansvarig institution: Institutionen för tillämpad fysik och elektronik

Beslutad av: teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2007-09-12

Reviderad av: Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2021-06-24

Innehåll

Kursen är en projektkurs där de studerande initierar, planerar och genomför ett fördjupningsprojekt innehållande ett interaktivt tekniskt system. Arbetet med projektet organiseras utifrån en projektstyrningsmodell (LIPS). Genomförandet av projektet skall innehålla moment som innefattar programmering/konstruktion och test/felsökning.
I projektet samarbetar studenter med olika profilbakgrund. Arbetet avrapporteras kontinuerligt i seminarieform.

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs skall den studerande kunna på ett professionellt och för industrin vedertaget sätt:
- projektera ett interaktivt elektroniskt system med stöd av en projektstyrningsmodell,
- arbeta i denna modell mot uppgjorda planer i form av tid och resursfördelningar,
- dokumentera projektets fortskridande enligt bestämda milstolpar och beslutspunkter,
- använda metoder för test och felsökning leverans och utvärdering.

Behörighetskrav

För tillträde till kursen krävs Interaktiva system, projekt 7,5 hp (5EL076) och Systemkonstruktion för ingenjörer 7,5 hp (5EL100) eller motsvarande. Engelska A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Undervisningens upplägg

Undervisningen bedrivs i form av lektions- och gruppundervisning samt handledning i samband med laborationer, grupp- och projektarbeten.
Kursen är till sin form strukturerad i ett verklighetsnära projekt som skall genomföras under kurstiden. Till projektet finns en handledare som fungerar som stöd för projektets genomförande. I arbetet med projektet kommer de i projekt-gruppen ingående studenterna att tilldelas olika projektroller. Projektet är i stort sett autonomt vilket innebär att projektmedlemmarna disponerar resurser i form av lokaler, utrustning och tid. Inslag av expertmedverkan kan förekomma. Projektets utvecklingsfaser och genomförande redovisas i seminarieform under kursens gång.

Examination

Kursen redovisas genom att de i projektet ingående projekthandlingarna, enligt den valda projektmodellen, sammanställs i en skriftlig rapport. Avstämningar och uppföljningar enligt den uppgjorda projektplanen ingår som en del i examinationen. Rapporten skrivs på engelska med bifogad sammanfattning på svenska och skall språkligt och stilistiskt vara väl genomarbetad. Rapporten skall även redovisas muntligt (svenska eller engelska) vid ett seminarium.
Rapporten och den muntliga presentationen utgör bedömningsgrunderna för kursen i form av betyget Underkänd (U) eller Godkänd (G).

TILLGODORÄKNANDE
I en examen får denna kurs ej ingå tillsammans med annan kurs med likartat innehåll. Vid osäkerhet bör den studerande rådfråga studievägledaren vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik.

Övriga föreskrifter

I det fall att kursplan upphör att gälla eller genomgår större förändringar, garanteras studenter minst tre provtillfällen (inklusive ordinarie provtillfälle) enligt föreskrifterna i den kursplan som studenten ursprungligen varit kursregistrerad på under en tid av maximalt två år från det att tidigare kursplan upphört att gälla eller att kursen slutat ges.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.