"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Examensarbete för civilingenjörsprogrammet i Interaktionsteknik och design, 30 hp

Kursen är nedlagd från och med 2021-06-22

Engelskt namn: Master Thesis in Interaction Technology and Design

Denna kursplan gäller: 2009-03-16 och tillsvidare

Kurskod: 5EL040

Högskolepoäng: 30

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Medieteknik: Avancerad nivå, innehåller examensarbete för magisterexamen

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för tillämpad fysik och elektronik

Beslutad av: teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2007-09-03

Reviderad av: Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2021-06-22

Innehåll

Målet med kursen är att den studerande ska utveckla sin förmåga att självständigt
tillämpa och fördjupa sina kunskaper samt att självständigt planera, genomföra och redovisa, såväl skriftligt som muntligt, ett större arbete inom ämnesområdet interaktionsteknik och design.

Förväntade studieresultat

Efter avslutad kurs skall studenten kunna:
- utforma en genomförandeplan som både beskriver metodval och en tidsdisposition,
- visa förmåga att tillämpa förvärvade teoretiska kunskaper, tekniker och metoder för att lösa de aktuella frågeställningarna,
- på egen hand inhämta inhämta de kunskaper som krävs för arbetets genomförande,
- diskutera resultaten med hänsyn till begränsningar, antaganden, approximationer och
feluppskattningar,
- genomföra och dokumentera ett större arbete i form av en teknisk rapport,
- granska, värdera och diskutera kurskamraters individuella arbeten.

Behörighetskrav

För att få börja examensarbetet måste studenten normalt uppfylla minimikraven enligt examensbeskrivningen för civilingenjörsexamen i interaktionsteknik och design.
En A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Undervisningens upplägg

Undervisningen meddelas i form av individuell handledning. En handledare vid institutionen ger tillsammans med en handledare eller kontaktperson vid det företag (motsvarande) där examensarbetet utförs stöd vid arbetets planering och genomförande. Den dagliga handledningen ges av personal vid det företag där examensarbetet utförs.
Studerande som påbörjat sitt examensarbete och inte slutfört detta inom ett år, kan inte kräva att få fullfölja detta arbete. Institutionen har alltså ingen skyldighet att fullfölja handledning och examination av ett visst arbete, som påbörjats längre tid tillbaka än ett år.

Examination

Skriftlig redovisning.
Examensarbetet redovisas i en skriftlig rapport, som skall vara språkligt och stilistiskt väl genomarbetad. Rapporten kan skrivas på svenska eller engelska. Valet av språk bestäms i samråd mellan uppdragsgivarens handledare, examinator och den studerande. Om rapporten skrivs på svenska skall rapporten innehålla ett särskilt blad med engelsk titel och sammanfattning. Det omvända gäller för en rapport som skrivs på engelska.
Muntlig redovisning.
Den muntliga redovisningen av examensarbetet kan ske tidigast när enbart redaktionella förändringar eller förändringar av mindre betydelse i rapporten återstår och vid särskilda samlingstillfällen. Det senare betyder normalt att redovisningen görs i samband med minst en annan redovisning, varvid redovisande studenter samtidigt fungerar som opponenter på varandras rapporter och presentationer. För att bli godkänd på sitt examensarbete måste den studerande även göra en godkänd opposition.
Det är examinatorn som godkänner eller underkänner ett examensarbete, opponentens roll är att diskutera och ge kommentarer i syfte att förtydliga rapporten och presentationen. Instruktioner om examensarbetet och opponeringen finns på kursens hemsida.
På examensarbetet ges betygen Godkänd (G) eller underkänd (U).
En student som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller en del av en kurs, har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det (HF 6 kap. 22 §). Begäran om ny examinator ställs till prefekten vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik.

TILLGODORÄKNANDE
I en examen får denna kurs ej ingå tillsammans med annan kurs med likartat innehåll. Vid osäkerhet bör den studerande rådfråga studievägledaren vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik.

Övriga föreskrifter

I det fall att kursplan upphör att gälla eller genomgår större förändringar, garanteras studenter minst tre provtillfällen (inklusive ordinarie provtillfälle) enligt föreskrifterna i den kursplan som studenten ursprungligen varit kursregistrerad på under en tid av maximalt två år från det att tidigare kursplan upphört att gälla eller att kursen slutat ges.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.