"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Wearable Computers, 15 hp

Kursen är nedlagd från och med 2021-06-24

Engelskt namn: Wearable Computers

Denna kursplan gäller: 2013-01-21 och tillsvidare

Kurskod: 5EL025

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Elektronik: Avancerad nivå, har kurs/er på avancerad nivå som förkunskapskrav

Betygsskala: TH teknisk betygsskala

Ansvarig institution: Institutionen för tillämpad fysik och elektronik

Beslutad av: teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2009-06-03

Reviderad av: Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2021-06-24

Innehåll

Målet med kursen är att ge fördjupade kunskaper om wearable computers. Kursen syftar till en systemdesign där realtid egenskaper är avgörande. Teknik och arkitektur för att minimera strömförbrukningen och fysiska storlek. Programmeringsteknik för inbyggda system. Trådlös kommunikation. Samspelet mellan människa och dator. Video och ljud som signalkällor. Systemkrav för video och ljud.

Förväntade studieresultat

Efter avslutad kurs ska den studerande kunna:
- arbeta i ett projekt med stöd av en projektmodell,
- arbeta i ett projekt med ingående delar av både hårdvara och mjukvara,
- konstruera små inbyggda bärbara system och integrera hårdvara, OS och applikationer till ett komplett system för att lösa en specificerad uppgift,
- konstruera och analysera användargränssnitt,
- definiera olika sätt lösa kommunikation mellan olika komponenter i ett system,
- värdera olika tekniker för strömförsörjning till mobila system och analysera effektförbrukning,
- analysera och bedömma behov av resurser och prestanda för ett visst system,
- analysera/genomföra en teoretisk studie av ett delområde av wearable computers.

Behörighetskrav

För tillträde till kursen krävs kurserna Inbyggda System, 7.5 hp (5EL011), Datakommunikation 1, 7.5hp (5EL144) och Linux i inbyggda system, 7.5 hp (5EL184) eller motsvarande.
En A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Undervisningens upplägg

Undervisningen bedrivs i form av lektions- och gruppundervisning samt handledning i samband med laborationer, grupp- och projektarbeten.
Lektionsundervisningen ägnas åt genomgång av vissa teoriavsnitt, problemlösning och demonstrationer. Experimentellt arbete utgör ett fundamentalt inslag i kursen.

Examination

Kunskapsredovisningen sker normalt genom både muntlig och skriftlig redovisning av kursens olika delar. På inlämningsuppgifter, skriftliga rapporter och muntliga redovisningar och övningar ges vanligen endast betygen Underkänd (U) eller Godkänd (G). På kursen ges något av betygen Underkänd (U), Godkänd (3), Icke utan beröm godkänd (4) eller Med beröm godkänd (5). För att bli godkänd på kursen krävs att samtliga prov och obligatoriska moment är godkända. Studerande som godkänts vid ett prov får ej undergå förnyat prov för högre betyg.
För studerande som inte blivit godkänd erbjuds ytterligare provtillfällen enligt ett fastställt schema. En student som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller en del av en kurs, har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det (HF 6 kap. 22 §). Begäran om ny examinator ställs till prefekten vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik.

TILLGODORÄKNANDE
Tillgodoräknande prövas individuellt. I en examen får denna kurs ej ingå tillsammans med annan kurs med likartat innehåll. Vid osäkerhet bör den studerande rådfråga studievägledaren vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik.

Övriga föreskrifter

I det fall att kursplan upphör att gälla eller genomgår större förändringar, garanteras studenter minst tre provtillfällen (inklusive ordinarie provtillfälle) enligt föreskrifterna i den kursplan som studenten ursprungligen varit kursregistrerad på under en tid av maximalt två år från det att tidigare kursplan upphört att gälla eller att kursen slutat ges.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.