"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Projektkurs i bioresursteknik, 7,5 hp

Engelskt namn: Projectcourse in bioresourcetechnology

Denna kursplan gäller: 2016-09-12 och tillsvidare

Kurskod: 5BI206

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Biologi: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för fysiologisk botanik

Beslutad av: Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2016-09-27

Innehåll

Projektet skall omfatta en fördjupningsuppgift inom något av bioresursteknikens delområden, som ansluter till en forskningsverksamhet som finns på en forskningsinstitution, en myndighet eller ett företag. Möjliga syften med en projektkurs kan vara att lära sig en viss metodik, att fördjupa sin kunskap, eller att få arbetsplatspraktik. Kursen syftar också i att ge träning att självständingt arbeta I projektform; planera och genomföra projektet, samt att sammanställa och redovisa resultat muntligt såväl som skriftligt.
 
 

Förväntade studieresultat

Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- visa på de erfarenheter från verksamhet med växtbioteknologiskt resursutnyttjande, inom eller utom universitetet
- tillämpa sina kunskaper och färdigheter på växtbioteknologiska och frågeställningar och tillämpningar
- planera och genomföra ett självständigt projekt med fastställda tidsramar
- skriftligt och muntligt redovisa vunna resultat

Behörighetskrav

Växtbioteknik 7,5hp eller motsvarande.

Undervisningens upplägg

Projektet är ett individuellt arbete utförs under handledning, och som skall följa den projektplan som sätts upp i samarbete med handledande lärare. Projektet skall omfatta en fördjupningsuppgift, som ansluter till den verksamhet som finns på en forskningsinstitution.

 

Examination

Kursen avslutas med en individuell muntlig och skriftlig examination av projektarbetet. För godkänt betyg på kursen krävs att man deltagit i projektarbetet och i presentationerna. För kursen ges något av betygen Underkänd (U) eller Godkänd (G). För att bli godkänd på kursen krävs att samtliga examinationer är godkända. Slutbetyg på kursen beslutas först när alla examinationer är bedömda. Om någotdera av examinationerna bedömts med resultatet underkänt (U), sätts slutbetyget underkänt (U) på kursen under förutsättning att studenten genomfört en prestation på kursens samtliga prov.
För studerande som inte blivit godkänd vid ordinarie provtillfälle anordnas förnyat provtillfälle i enlighet med Umeå universitets Regler för betyg och examination på grund- och avancerad nivå (FS 1.1.2-553-14). Det första omprovet erbjuds senast två månader efter ordinarie provtillfälle. Undantaget de fall då ordinarie prov äger rum i maj eller juni månad, då erbjuds istället ett första omprovstillfälle inom tre månader efter ordinarie provtillfälle. Dessutom erbjuds ytterligare minst ett omprov inom ett år från ordinarie provtillfälle. I de fall prov inte kan upprepas enligt gällande regler för omprov ska det istället ersättas med annan uppgift. Omfattningen av och innehållet i sådan uppgift ska stå i rimlig proportion till det missade provet.
Studerande som underkänts, har rätt att undergå förnyat prov för att få godkänt betyg. En student som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller en del av en kurs, har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det (6 kap. 22 §, HF). Begäran om ny examinator ställs till prefekten vid institutionen för fysiologisk botanik. Den som godkänts i ett prov får inte genomgå förnyat prov för högre betyg.

 

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.