Kursen syftar till att lära studenten att kommunicera arkitektoniska projekt, objekt, teorier och processer genom att diskutera urvalsmetoder, redigering och sammanställning. Detta innebär reflektioner kring projektets innehåll, vem mottagaren är samt den kreativa processen.
Förväntade studieresultat
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- kommunicera arkitektoniska projekt
- reflektera kring hur arkitektur kan kommuniceras
- göra ett motiverat urval av projekt och sammanställa en portfolio
Behörighetskrav
Univ: För tillträde till kursen krävs kurserna Avancerade konstruktioner och gestaltningsprocesser (20 hp), Avancerade gestaltningsprocesser (3 hp), Konstruktionsteknologi och optimering (3 hp) samt Materialteknologi och resurser (4 hp) eller motsvarande.
Undervisningens upplägg
Undervisningen består av en workshop, föreläsningar samt seminarier.
Examination
Examinationen sker muntligt och skriftligt, individuellt och i grupp.
På kursen ges något av betygen Underkänd (U) eller Godkänd (G). För att bli godkänd på kursen krävs att samtliga obligatoriska muntliga, skriftliga och praktiska uppgifter är godkända. För godkänt fordras närvaro vid den lärarledda undervisning som är av prövande karaktär.
För studerande som inte blivit godkänd vid ordinarie provtillfälle anordnas ytterligare provtillfällen. En student som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller del av kurs har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det (HF 6 kap. 22§). Begäran om en ny examinator ställs till styrelsen för Arkitekthögskolan.
TILLGODORÄKNANDE
Tillgodoräknande prövas individuellt. I en examen får denna kurs ej ingå tillsammans med annan kurs av liknande innehåll. Vid osäkerhet bör den studerande vända sig till utbildningsansvarig vid Arkitekthögskolan.
Litteratur
Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen.
Kontakta aktuell institution.