"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Självständigt arbete för masterexamen i odontologi med fördjupning i dentala biomaterial, 30 hp

Engelskt namn: Degree project for 2 year master degree in odontology with a major in dental biomaterials

Denna kursplan gäller: 2010-09-06 och tillsvidare

Kurskod: 3OT126

Högskolepoäng: 30

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Odontologi: Avancerad nivå, innehåller examensarbete för masterexamen

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för odontologi: Tandhygienistutbildning

Beslutad av: programrådet för odontologiska utbildningar, 2010-10-11

Innehåll

Självständigt arbete med individuellt forskningsprojekt i ämnet dentala biomaterial Litteraturstudier med fördjupning i ämnet dentala biomaterial Avancerat praktiskt laboratoriearbete eller/och klinisk studie i ämnet dentala biomaterial

Förväntade studieresultat

Den studerande förväntas efter genomgången utbildning ha uppnått fördjupad förståelse för dentala biomaterials mekaniska och fysiska egenskaper, dess hållbarhet i munhålan och de metoder som tillämpas för att studera detta i laboratorium eller klinik. Den studerande ska vidare ha utvecklat förmågan att: Kritiskt läsa och analysera vetenskaplig litteratur Planera, genomföra och utvärdera vetenskapliga undersökningar i laboratorium och/eller klinik samt tolka och värdera erhållna resultat Redovisa kunskaper och uppnådda resultat i tal och skrift på engelska eller svenska Arbeta självständigt och i samverkan med andra.

Behörighetskrav

Tandläkarexamen eller Kandidatexamen i odontologi inklusive totalt 15 hp examensarbete samt därtill 90 hp fördjupning i odontologi, varav minst 60 hp på avancerad nivå eller Magisterexamen i odontologi samt 30 hp fördjupning i odontologi på avancerad nivå. En A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Undervisningens upplägg

Seminarier, självständigt studera till ämnet knuten litteratur, handlett och självständigt laborativt eller kliniskt arbete, analys och rapportering av data.

Examination

Ett allmänt examinationsseminarium omfattar en presentation av det färdiga projektet 1) med en muntlig presentation 2) i skriftlig form, skriven i samma format som en vetenskaplig artikel. Betygsskalan består av betygen Underkänd och Godkänd. Den studerande har rätt att byta examinator efter två underkända examinationer. Antalet tentamenstillfällen är begränsat till fem. Tillgodoräknande Prövning huruvida en tidigare utbildning eller verksamhet (helt eller delvis) kan godtas för tillgodoräknande ankommer på fakultetsnämnden eller det organ som fått nämndens delegation. Prövning sker i samråd med kursansvarig. Beslut om tillgodoräknande av kurs kan överklagas.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.