"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Oral rehabilitering med tyngdpunkt inom bettfysiologi, 11 hp

Engelskt namn: Oral Rehabilitation with a Major on Clinical Oral Physiology

Denna kursplan gäller: 2007-09-03 och tillsvidare

Kurskod: 3OT000

Högskolepoäng: 11

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Odontologi: Avancerad nivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Tandläkarutbildningen

Beslutad av: Programkommittén för odontologiska utbildningar, 2006-06-07

Innehåll

Käksystemets struktur och funktioner Undersökningsmetoder för bedömning av käk-nacksystemets funktion Smärtfysiologi Diagnostik av smärta och funtionsstörningar inom käksystemet Farmakologisk behandling vid korta och långvariga smärttillstånd Rehabiliteringskoncept vid funktionsnedsättning i käksystemet Incidens, prevalens, förlopp samt behandlingsbehov Bibliotekskunskap med inriktning mot att söka litteratur och vetenskapliga artiklar i databaser Undersökning, diagnostik och redovisning av patientfall

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs skall den studerande besitta grundläggande kunskaper om käk-nacksystemets funktion. Den studerande skall kunna tillämpa kliniska undersökningsmetoder för diagnostik av patienter med funktionsstörningar och långvariga smärttillstånd i käkarna. Den studerande skall ha kunskaper om dessa tillstånds incidens, prevalens och förlopp. Den studerande skall ha tillägnat sig tillräcklig kunskap för att i sitt kliniska beslutsfattande kunna välja lämpliga åtgärder/behandlingsstrategier för patienter med symtom och tecken på belastningsskada i käksystemet. Den studerande skall utifrån en frågeställning kunna söka relevant litteratur, sammanfatta kunskapsområdet och presentera resultatet skriftligt och muntligt.

Behörighetskrav

Univ: Tandläkarexamen

Undervisningens upplägg

Kursen är en distanskurs med fördröjd studietakt. Tre obligatoriska sammankomster om vardera tre dagar ingår. Under sammankomsterna genomförs föreläsningar, seminarier, demonstrationer och diagnostisk träning. Övrig kurstid ägnas åt hemuppgifter och egna studier av anvisad litteratur.

Examination

Krav för godkänd kurs: Deltagande på sammankomsterna. Godkända hemuppgifter samt godkänt seminariearbete. Betygsgrader är Underkänd och Godkänd. Den studerande har rätt att byta examinator efter två underkända examinationer. Antalet tentamenstillfällen är begränsat till fem. TILLGODORÄKNANDE Prövning huruvida en tidigare utbildning eller verksamhet (helt eller delvis) kan godtas för tillgodoräknande ankommer på fakultetsnämnden eller det organ som fått nämndens delegation. Prövning sker i samråd med kursansvarig. Beslut om tillgodoräknande kan överklagas.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.