"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Utvärdering i folkhälsovetenskap, 7,5 hp

Engelskt namn: Evaluation in public health

Denna kursplan gäller: 2024-05-20 och tillsvidare

Kurskod: 3FH070

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Folkhälsovetenskap: Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för epidemiologi och global hälsa

Beslutad av: Programrådet för internationella masterprogrammet i folkhälsovetenskap, 2016-09-22

Reviderad av: Programråd för masterprogram inom folkhälsovetenskap, 2024-05-15

Innehåll

Denna kurs syftar till att ge studenterna ökad kunskap om utveckling och utvärdering av komplexa interventioner inom folkhälsoområdet. I kursen varvas introducerande föreläsningar med studerandeaktivt arbete, både i form av gruppdiskussioner och enskilt arbete. Kursen struktureras utifrån olika faser för utveckling och utvärdering av komplexa interventioner med fokus på genomförbarhet, effekter, och implementering. Kursinnehåll förankras och fördjupas genom inläsning och diskussion av vetenskapliga artiklar.

Förväntade studieresultat

Kunskap och förståelse
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:

  • Förstå och reflektera kring frågeställningar och studiedesigner för att utvärdera komplexa interventioner inom folkhälsoområdet. 

Färdigheter och förmågor
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:

  • Utforma och underbygga en plan för utvärdering av en komplex intervention inom folkhälsoområdet.

Värderingsförmåga och förhållningssätt
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:

  • Söka, sammanställa och kritiskt diskutera vetenskaplig litteratur om komplexa interventioner inom folkhälsoområdet.

Behörighetskrav

För sökande till kursen som fristående kurs, krävs minst 120 hp varav minst 30 hp inom ett av följande områden: hälsovetenskap, miljö- och hälsoskydd eller samhällsvetenskap samt Engelska B/6.

Undervisningens upplägg

All undervisning sker på engelska och ges i form av föreläsningar och grupparbeten samt två obligatoriska seminarier och en obligatorisk skriftlig hemtentamen.

Examination


Denna kurs examineras individuellt genom en skriftlig hemtentamen samt aktivt deltagande vid två obligatoriska seminarier.

På den skriftliga tentamen sätts betygen underkänd (U), godkänd (G) eller väl godkänd (VG). För de obligatoriska seminarierna ges (G) eller (U). Betyg för kursen är: Underkänd, Godkänd eller Väl Godkänd. För att få betyget G på hela kursen krävs att samtliga examinerade moment är godkända och för att erhålla betyget VG krävs dessutom att hemtentamen är Väl Godkänd. 

Studenter som inte får godkänt betyg på de obligatoriska seminarierna kommer få en kompletterande uppgift att genomföra enligt instruktioner från examinator. Studenter som inte får godkänt betyg på den skriftliga hemtentamen kommer få komplettera sin tentamen enligt synpunkter från examinator och åter lägga fram sitt reviderade arbete för en andra bedömning inom en tidsram som bestäms av examinator.

En skriftlig tentamen som initialt fått betyget underkänd men som därefter reviderats kan som högst tilldelas betyget godkänd. Det är enbart tillåtet att komplettera ett ej godkänt resultat till godkänt, komplettering för högre betyg är ej tillåtet.

Examinator kan besluta om avsteg från kursplanens examinationsform. Individuell anpassning av examinationsformen ska övervägas utifrån studentens behov. Examinationsformen anpassas inom ramen för kursplanens förväntade studieresultat. Student som har behov av en anpassad examination, och som har erhållit ett beslut om rätt till stöd från samordnare för studenter med funktionsnedsättning vid Studentcentrum, ska senast 10 dagar innan examinationen begära anpassning hos kursansvarig institution. Examinator beslutar om anpassad examination som sedan meddelas studenten.

Övriga föreskrifter

Närvaro vid kursupprop är obligatoriskt. Befrielse från närvaro vid upprop kan endast ges av kursansvarig vid föranmälan och endast då särskilda skäl föreligger. Frånvaro utan giltigt förfall kan föranleda förlust av kursplats. Beslut om detta fattas av kursansvarig.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.