"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Masteruppsats, 30 hp, 30 hp

Engelskt namn: Master thesis, 30 credits

Denna kursplan gäller: 2011-09-05 och tillsvidare

Kurskod: 3FH039

Högskolepoäng: 30

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för epidemiologi och global hälsa

Beslutad av: Programrådet för internationella masterprogrammet i folkhälsovetenskap, 2010-10-05

Innehåll

I kursen ges den studerande möjlighet att tillämpa kunskap och färdigheter som inhämtats under den folkhälsovetenskapliga utbildningens övriga kurser. Avsikten är att den studerande skall tränas i förmågan att genomföra ett självständigt vetenskapligt arbete. Masteruppsatsen kan vara en litteraturöversikteller en empirisk studie.

Förväntade studieresultat

Efter avslutad kurs skall studenten kunna – självständigt planera, genomföra och redovisa ett vetenskapligt arbete i form av en uppsats, – kritiskt granska och opponera på ett motsvarande arbete

Behörighetskrav

För sökande till kursen som fristående kurs, krävs minst 120 hp varav minst 30 hp inom ett av följande områden: hälsovetenskap, miljö- och hälsoskydd eller samhällsvetenskap. För att bli antagen måste studenten ha godkänt resultat i minst fyra av första årets kurser inom programmet VAFHM.

Undervisningens upplägg

Uppsatsarbetet introduceras under det första året av masterprogrammet i folkhälsovetenskap. Då diskuteras de olika faserna i fullgörandet av ett vetenskapligt arbete och preciseras de krav som ställs på detta. Studenten får tillfälle att i grupp med lärare och andra studenter diskutera val av ämne och problem för uppsatsen. Handledare för studentens uppsatsarbete utses också under det första året. I huvudsak genomförs sedan uppsatsarbetet under det andra året av programmet. Uppsatsen redovisas vid ett seminarium under den andra delen av det andra programårets vårtermin. Studenten ska också fungera som opponent på en annan uppsats som på detta sätt läggs fram till granskning. Obligatorisk närvaro gäller vid alla uppsatsseminarier under studentens fjärde programtermin.

Examination

Examinationen sker dels genom att studentens uppsats, dels genom att studentens opposition, efter respektive seminarier bedöms av examinator För studerande som inte godkänts vid det ordinarie provtillfället anordnas ytterligare provtillfälle efter någon tid. Den som godkänts i prov får inte genomgå förnyad prövning för högre betyg. Studerande som två gånger har underkänts i prov har rätt att hos Medicinska fakultetsnämnden begära att annan examinator utses för att bestämma betyg.

Övriga föreskrifter

Anstånd med studiestart kan beviljas om särskilda skäl föreligger. Exempel på särskilda skäl är sjukdom, militärtjänstgöring, graviditet, vård av barn eller annat omvårdnadsansvar m.m. Negativt beslut om anstånd med studiestart kan överklagas till Överklagandenämden för högskolan. Samtliga kursupprop är obligatoriska. Befrielse från upprop kan endast ges av kursansvarig vid föranmälan och endast då särskilda skäl föreligger. Frånvaro utan giltigt förfall kan föranleda förlust av kursplats. Beslut om detta fattas av kursansvarig.



Tillgodoräknande prövas alltid individuellt i enlighet med universitetets regelsamling och tillgodoräknandeordning.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.