"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Projektarbete i biomedicin, 15 hp

Engelskt namn: Projects

Denna kursplan gäller: 2010-02-22 och tillsvidare

Kurskod: 3BK011

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Biomedicin: Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Beslutad av: Programrådet för biomedicinprogrammet, 2010-03-05

Innehåll

Projektarbete omfattar en självständig, experimentellt inriktad fördjupningsuppgift som ansluter till den verksamhet som finns på en forskningsinstitution, en offentlig förvaltning läkemedels- eller bioteknikföretag. Arbetet redovisas muntligt i seminarieform samt sammanställs i en skriftlig rapport utformad som en vetenskaplig artikel.

Förväntade studieresultat

Studenten skall: - ha fördjupat och breddat sina kunskaper inom det biomedicinska området genom att inhämta kunskap från såväl översiktsartiklar som vetenskapliga originalartiklar - ha kunskaper i grundläggande experimentdesign och metodval - i den experimentella delen ha fått färdighetsträning och tillfälle att tillämpa sina kunskaper och färdigheter - kunna kritiskt granska och analysera egna genererade experimentella resultat - kunna jämföra de egna genererade experimentella resultaten med annan forskning - kunna självständigt redovisa uppgiften i den vetenskapliga presentationens form - ha insikt om de krav som ställs vid lösandet av ett vetenskapligt problem.

Behörighetskrav

Terminerna 1-6 på Biomedicinprogrammet eller motsvarande varav minst 25hp biokemi och cellbiologi, 25hp molekylärbiologi/mikrobiologi/immunologi eller kandidatexamen i laboratorievetenskap.

Undervisningens upplägg

Projektarbetet omfattar en fördjupningsuppgift som studenten utför självständigt men med handledning. Ansvarig handledare skall vara disputerad. Studenter som gör examensarbete utanför Umeå universitet skall ha en handledare på arbetsplatsen samt en biträdande handledare vid Umeå universitet. En kortfattad projektplan innehållande definition av arbetsuppgiften/syfte, en arbetsplan där metoder särskilt anges och en tidsplan, skall godkännas innan kursstart. Arbetet redovisas vid posterpresentation eller muntligt i seminarieform vid den institution där arbetet utförts samt i en rapport skriven på engelska. Kursgivande institution har inte skyldighet att fullfölja handledning för arbete som påbörjats längre tillbaka än 12 månader.

Examination

För godkänd kurs krävs att samtliga moment är godkända: slutförd experimentell uppgift, arbetet har presenterats muntligt vid den institution där arbetet utförts samt av handledare och examinator godkänd rapport. Den skriftliga rapporten redovisas i form av en kortfattad vetenskaplig artikel skriven på engelska. Rapporten skall vara språkligt och stilistiskt genomarbetad och inkludera följande: - kortfattad introduktion till ämnet med relevant litteraturgenomgång - frågeställningen skall vara problematiserad och tydligt avgränsad - tillämpade metoder skall vara tydligt beskrivna och ev urval och urvalsram redovisad - resultaten skall tydligt och klart vara redovisade - diskussionen skall reflektera över huvudfynd, sätta resultaten i relation till publicerad litteratur och värdera egna resultat mot redan publicerade data, ev tolkningsproblem, och påföljdsstudier En student som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs, eller del av en kurs har rätt att efter skriftlig begäran hos Programrådet för biomedicinprogrammet få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det. En student som blivit underkänd i examination har rätt att genomgå förnyad examination tre gånger för att bli godkänd. Efter tre underkända examinationer erbjuds studenten att gå om kursen. Student som efter att ha gått om kursen och underkänts i ordinarie examination samt vid ett ytterligare tillfälle måste avbryta sina studier.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.