"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Masteruppsats i statsvetenskap, 15 hp

Kursen är nedlagd

Engelskt namn: Master Thesis in Political Science

Denna kursplan gäller: 2009-11-09 och tillsvidare

Kurskod: 2SV003

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Statsvetenskap: Avancerad nivå, innehåller examensarbete för masterexamen

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Statsvetenskapliga institutionen

Beslutad av: Prefekten, 2009-05-28

Reviderad av: Lena Forsberg, 2009-11-18

Innehåll

Syftet med kursen är att utveckla studentens förmåga att genomföra ett självständigt vetenskapligt uppsatsarbete. Studenten ska i samband med detta få fördjupad kunskap på ett eller flera statsvetenskapliga forskningsområden.

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs förväntas studenten kunna * avgränsa ett vetenskapligt problem och formulera en ambitiös statsvetenskaplig frågeställning * utarbeta en noga övervägd anallysram som är tydligt grundad i statsvetenskaplig teori och metod * genomföra ens tudie genom att tillämpa ändamålsenliga metoder och anknyta till relevant teori-bildning * författa en vetenskaplig uppsats som ger ett bidrag till kunskap coh forskning på området * reflektera över den egna ansatsens styrkor och svagheter * gaenomföra granskningar av vetenskapliga artiklar och/eller andra studentuppsatser samt sätta in dessa analyser i vidare teoretiska perspektiv och kunskapssyner

Behörighetskrav

Univ: Statsvetenskap 90 hp inklusive självständigt arbete eller Nationalekonomi 90 hp inklusive självstädigt arbete eller motsv. Dessutom krävs En A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier. Utöver detta krävs kurser om 30 hp på avancerad nivå i Statsvetenskap eller motsvarande. Av dessa 30 hp skall 15 hp utgöras av en magisteruppsats.

Undervisningens upplägg

Undervisningen genomförs huvudsakligen som eget och självständigt arbete i nära samarbete med en vetenskaplig handledare. Till stöd för studentens arbete kan undervisningen också innehålla deltagande i seminarier och andra former av individuellt utvecklingsarbete. Den studiehandledning som presenteras vid kursstarten ger ytterligare vägledning om undervisningens uppläggning.

Examination

Kursen examineras genom en egenhändigt författad uppsats. Denna bedöms efter hur väl den uppfyller de förväntade studieresultaten och att den i övrigt är välformulerad coh väl strukturerad. Dessutom ingår i kursen att studenten fullgör en kritisk och konstruktiv granskning av andra studentuppsatser och/eller vetenskapliga artiklar. Kursen examineras av två lärare med minst docentkompetens (motsv.) En student har rätt att begära byte av examinator efter att ha fått underkänt betyg två gånger. Studierektor kontaktas i sådana fall. För kursen i sin helhet ges betygen Underkänd (U), Godkänd (G) och Väl Godkänd (VG). Den studiehandledning som presenteras vid kursstarten ger ytterligare vägledning om examinatíon. TILLGODORÄKNANDE Den student som önskar tillgodogöra utbildning som inhämtats vid annan högskola (svensk/utländsk) skall göra detta i den ordning som beskrivs i beslutet Tillgodoräknandeordning vid Umeå univeristet (Dnr.545-3317-02). Ansökan om tillgodoräknande ska göras skriftligt. I ansökan ska anges vilket moment eller vilken kurs som ansökan avser. Bestyrkta kopior av kursbevis elelr motsvarande, där det framgår lärosäte, tidpunkt, ämnestillhörighet, nivå, poängomfattning och betyg skall bifogas. Dessutom skall kursplan inklusive litteraturförteckning för de kurser som avses samt i förekommande fall uppsatsabete bifogas. Efter avslutad kurs kan denna kurs tillgodoräknas som fristående kurs, som en del av ett Magister- eller Mastersprogram eller som en del av utbildningen på forskarnivå. Observera det är den institution eller det program som tillåter tillgodoräknande som avgör möjligheten till tillgodoräknande och omfattningen av denna. Den studerande bör därför alltid i förhand klargöra möjligheterna till tillgodoräknande hos ansvarig institution eller program.

Övriga föreskrifter

Se utbildningsplanen för Mastersprogrammet i Public management.

Litteratur

Giltig från: 2009 vecka 46

Studenterna ansvarar för inhämtning av relevant litteratur för det självständiga uppsatsarbetet.