"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Måltids- och restaurangvetenskap - Dryckeskunskap, 15 hp

Engelskt namn: Meal and restaurant science - Beverage knowlege

Denna kursplan gäller: 2011-11-07 och tillsvidare

Kurskod: 2MR047

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Beslutad av: Enheten för restauranghögskolan, 2010-11-18

Innehåll

Kursen består av två moment, Drycker 13 hp och Ansvarsfull alkoholhantering 2 hp. Moment 1 innehåller en grundläggande och översiktlig genomgång av viner, olika spritsorter och öltyper. Även icke alkoholhaltiga drycker behandlas. Moment 2 innehåller en genomgång av olika aspekter på ansvarsfull alkoholservering och de regelsystem som berör servering av drycker.

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs ska den studerande kunna översiktligt beskriva framställníngen av olika typer av vin, sprit och öl samt icke alkoholhaltiga måltidsdrycker. Den studerande ska även kunna karaktärisera utseende, doft och smak av olika typer av vin, sprit och öl vid provningar. den studerande ska även kunna redogöra för och förstå lagar, förordningar och andra regelsystem som ligger till grund för ansvarsfull alkoholhantering.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Undervisningens upplägg

Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, gruppövningar och dryckesprövningar.

Examination

Examination sker genom skriftlig och muntlig tentamen.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.