Huvudområden och successiv fördjupning:
Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras
Betygsskala: Tvågradig skala
Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Beslutad av: Enheten för restauranghögskolan, 2008-04-01
Reviderad av: Enheten för restauranghögskolan, 2012-12-17
Innehåll
I kursen tillämpas, integreras och utvecklas yrkeskunnandet. I kursen får studenterna, genom praktik på ett hotell eller motsvarande, möjlighet att utveckla sina kunskaper och färdigheter inom hotellnäringen.
Förväntade studieresultat
Efter genomgången kurs ska den studerande kunna:
Förstå och redogöra för praktikplatsens verksamhet och dess organisation.
Tillämpa på tidigare kurser inlärda teoretiska och praktiska kunskaper och att kunna kritiskt analysera de erfarenheter som man tillgodogjort sig på praktiken.
Behörighetskrav
För tillträde till kursen krävs genomgångna kurser omfattande minst 75 hp från Hotellmanagementprogrammet, varav godkänt på minst 60 hp.
Undervisningens upplägg
Undervisningen sker främst i form av handledning. Praktikplats väljs i samråd med kursansvarig lärare. Den studerande måste själv under praktiken ta initiativ till arbetsuppgifter som han/hon bedömer vara av värde för kommande yrkesverksamhet. Under praktiken skrivs en praktikrapport som är obligatorisk.
Examination
Examinationen sker genom att den studerande redovisar utfört arbete skriftligt i en praktikrapport. Praktikrapporten består av en loggbok och en PM. Praktiken betygsätts av kursansvarig lärare. För att bli godkänd på kursen krävs att loggbok och PM är godkända. Tvågradig betygsskala tillämpas. Vid underkänt betyg ges den studerande möjlighet till nytt praktiktillfälle, vid högst två tillfällen vars omfattning och inriktning bestäms med utgångspunkt från skälet till underkännandet. Studerande, som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller del av kurs, har rätt att begära att annan examinator utses, om inte särskilda skäl talar emot det. Sådan begäran lämnas skriftligen till föreståndaren för Enheten för Restauranghögskolan.
TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande av kurs i examen prövas individuellt enligt universitetets tillgodoräknandeordning.
Litteratur
Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen.
Kontakta aktuell institution.