Huvudområden och successiv fördjupning:
Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Betygsskala: Tvågradig skala
Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Beslutad av: Programkom för hotell- och restaurangmanagementprogr o gastronomiprogrammet, 2008-09-11
Innehåll
Kursen syftar till att den studerande genom handledd praktik i restaurangkök ska förvärva kunskaper och färdigheter i utvecklad gastronomi.
Förväntade studieresultat
Efter genomgången kurs ska den studerande kunna visa en utvecklad förmåga att i ett restaurangkök
- förstå och självständigt utföra på praktikplatsen förekommande arbetsrutiner,
- samspela i grupp,
- ta egna initiativ till arbetsuppgifter, reflektera över sitt eget arbete och ge perspektiv på praktikplatsen.
Behörighetskrav
För tillträde till kursen krävs minst 75 hp godkänt från tidigare kurser inom programmet.
Undervisningens upplägg
Praktikplats väljs i samråd med kursansvarig lärare.
Den studerande måste själv under praktiken ta initiativ till arbetsuppgifter som han/hon bedömer vara av värde för kommande yrkesverksamhet.
Under praktiken skrivs en praktikrapport som är obligatorisk.
Examination
Bedömning av studentens prestationer sker i samråd mellan praktikhandledare, kursansvarig lärare och examinator.
Betygsskalan består av betygen Underkänd och Godkänd.
Vid underkänt betyg ges den studerande möjlighet till nytt praktiktillfälle, vars omfattning och inriktning bestäms med utgångspunkt från skälet till underkännandet.
TILLGODORÄKNANDE
Tillgodoräknande av kurs i examen prövas individuellt enligt universitetets tillgodoräknandeordning, se länk:
http://www.umu.se/studentcentrum/regler_riktlinjer/index.html
Litteratur
Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen.
Kontakta aktuell institution.