"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Drycker, 10,5 hp

Engelskt namn: Beverages

Denna kursplan gäller: 2008-01-21 och tillsvidare

Kurskod: 2MR017

Högskolepoäng: 10,5

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras

Betygsskala: Väl godkänd, godkänd, underkänd

Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Beslutad av: Enheten för restauranghögskolan, 2006-11-12

Innehåll

Kursen innehåller en grundläggande och översiktlig genomgång av viner, olika spritsorter och öltyper. Även icke alkoholhaltiga drycker behandlas. Framställningsprocedurer och olika sätt att hantera dryckerna utgör centrala inslag.

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs ska den studerande kunna - beskriva typiska egenskaper hos olika typer av vin, sprit och öl, - översiktligt beskriva framställningen av olika typer av vin, sprit och öl, - översiktligt redogöra för dryckeshistoria och dryckeskultur, - översiktligt beskriva icke alkoholhaltiga måltidsdrycker, - vid provningar karaktärisera utseende, doft och smak av olika typer av vin, sprit och öl,

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Undervisningens upplägg

Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, gruppövningar och dryckesprovningar. Under kursens gång genomförs även studiebesök. Dryckesprovningar och studiebesök är obligatoriska.

Examination

Kursen examineras genom aktivt deltagande i gruppövningar, skriftliga examinations-uppgifter, praktiska prov och skriftlig tentamen. Betyget utgör en sammanfattande bedömning av resultaten vid examinationens olika delar och sätts först när alla obligatoriska delar är fullgjorda och godkända. Tregradig betygskala med Underkänd, Godkänd och Väl godkänd tillämpas. För studerande som inte blivit godkänd vid ordinarie provtillfälle anordnas ytterligare provtillfälle. Den som godkänts i ett prov får inte undergå förnyat prov för högre betyg. Studerande, som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller del av kurs, har rätt att begära att annan examinator utses, om inte särskilda skäl talar emot det. Sådan begäran lämnas skriftligen till föreståndaren för Enheten för Restauranghögskolan. TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande av kurs i examen prövas individuellt enligt universitetets tillgodoräknandeordning, se länk: http://www.umu.se/studentcentrum/regler_riktlinjer/index.html

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.