"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Projektarbete, 15 hp

Engelskt namn: Project Work

Denna kursplan gäller: 2008-02-25 och tillsvidare

Kurskod: 2MR014

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Beslutad av: Programkom för hotell- och restaurangmanagementprogr o gastronomiprogrammet, 2008-02-13

Innehåll

Kursen syftar till att den studerande ska utveckla sin förmåga att förstå och arbeta med måltids- och restaurangvetenskapliga problem. Detta sker genom att den studerande i ett självständigt arbete tränar sin förmåga att formulera problem och syfte, välja material och metod, bearbeta och sammanställa resultat samt sätta resultaten i relation till andra arbeten inom området. Kursen innebär också för-djupning av kunskaper inom ett valt område. Examensarbetet skall visa prov på att den studerande självständigt kan utveckla och behandla ett område inom gastronomi. Det kan ske i form av ett gastronomiskt utrednings-och/eller utvecklingsarbete i kök och/eller kök och matsal eller en experimentell studie med gastronomisk inriktning. Kursen inleds med en introduktion i vetenskaplig metod.

Förväntade studieresultat

Efter kursen skall studenten kunna: – självständigt planera och genomföra ett arbete enligt en tidsplan – formulera och precisera en problemställning – söka ny kunskap och på egen hand söka källor – värdera källmaterialet på ett kritiskt och självständigt sätt – tolka, analysera och diskutera erhållna resultat – skriva korrekta källhänvisningar – både skriftligt och muntligt presentera en rapport enligt givna ramar

Behörighetskrav

Univ: Minst 60 hp från kurser inom Gastronomiprogrammet inriktning kreativ matlagning eller motsvarande.

Undervisningens upplägg

Undervisningen meddelas i form av handledning. Examensarbetet kan ske vid Enheten för restauranghögskolan eller någon av de övriga institutioner som är involverade i grundutbildningen.

Examination

Kursen examineras genom författande och försvar av ett självständigt arbete. Vidare krävs godkänd opposition på ett annat examensarbete. Betyg på kursen sätts först när alla obligatoriska moment är godkända. Betygsskalan består av betygen Underkänd, Godkänd och Väl godkänd. Eventuella kompletteringar skall ske efter handledarens anvisning inom den tid som handledaren anger. TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande av kurs i examen prövas individuellt enligt universitetets tillgodoräknandeordning, se länk: http://www.umu.se/studentcentrum/regler_riktlinjer/index.html

Litteratur

Giltig från: 2008 vecka 9

I de fall särskild kurslitteratur skall ingå skrivs detta in i projektplanen.