"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Praktik, 30 hp

Engelskt namn: Practical Training

Denna kursplan gäller: 2013-01-07 och tillsvidare

Kurskod: 2MR008

Högskolepoäng: 30

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Beslutad av: Ledningsgr för hotell- och restaurangmanagementprogr och gastronomiprogr, 2007-05-28

Reviderad av: Ledningsgr för hotell- och restaurangmanagementprogr och gastronomiprogr, 2012-12-17

Innehåll

I kursen tillämpas, integreras och utvecklas yrkeskunnandet som kock. I kursen får studenterna, genom praktik på en arbetsplats, möjlighet att utveckla sina kunskaper och färdigheter inom det restaurangvetenskapliga området.

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs ska den studerande kunna:

  • Förstå och redogöra för praktikplatsens verksamhet och att lösa på arbetsplatsen förekommande arbetsuppgifter.
  • Tillämpa på tidigare kurser inlärda teoretiska och praktiska kunskaper och att kunna kritiskt analysera de erfarenheter som man tillgodogjort sig på praktiken.

Behörighetskrav

För tillträde till kursen krävs genomgångna 75 hp från Gastronomiprogrammets kurser, varav godkänt på minst 60 hp. Av dessa poäng ska 30 hp utgöras av Gastronomins grunder (15 hp) och Kreativ matlagning (15 hp).

Undervisningens upplägg

Undervisningen sker främst i form av handledning.
Praktikplats väljs i samråd med kursansvarig lärare. Den studerande måste själv under praktiken ta initiativ till arbetsuppgifter som han/hon bedömer vara av värde för kommande yrkesverksamhet. Under praktiken skrivs en praktikrapport som är obligatorisk.

Examination

Examinationen sker genom att den studerande redovisar utfört arbete skriftligt i en praktikrapport. Praktikrapporten består av en loggbok och en PM. Praktiken betygsätts av kursansvarig lärare. För att bli godkänd på kursen krävs att loggbok och PM är godkända.

Tvågradig betygsskala tillämpas.

Vid underkänt betyg ges den studerande möjlighet till nytt praktiktillfälle, vars omfattning och inriktning bestäms med utgångspunkt från skälet till underkännandet.

TILLGODORÄKNANDE
Tillgodoräknande av kurs i examen prövas individuellt enligt universitetets tillgodoräknandeordning, se länk: http://www.umu.se/studentcentrum/regler_riktlinjer/index.html

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.