"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Ordbehandlings- och referensteknik för examensarbeten, 3 hp

Kursen är nedlagd från och med 2021-06-09

Engelskt namn: Word processing and reference techniques for thesis work

Denna kursplan gäller: 2010-01-18 och tillsvidare

Kurskod: 2LÄ004

Högskolepoäng: 3

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Inget huvudområde: Grundnivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap

Beslutad av: Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden, 2009-11-09

Innehåll

I kursen behandlas det ordbehandlingstekniska, struktur- och layoutmässiga arbetet med att skapa ett ordbehandlingsdokument för examensarbetet som följer allmänt accepterade regler och konventioner för vetenskapliga publikationer inom främst humanistisk-samhällsvetenskaplig forskning, men även en orientering om naturvetenskapliga publikationer ges. Layout, struktur för examensarbetet, referensteknik och tekniskt utförande i ordbehandlingsprogrammet ingår. I kursen ingår även hur material som skapas eller bearbetas i annan programvara kan överföras till ordbehandlingsdokumentet.

Förväntade studieresultat

För godkänd kurs ska den studerande kunna: - använda de funktioner i ett konventionellt ordhandlingsprogram (MS Word) som behövs för formatering av examensarbetet, - överföra text- och bildmaterial mellan programvaror och den använda ordhandlingsprogrammet, - utforma examensarbetet strukturellt, innehålls- och layoutmässigt enligt de regler och konventioner som är allmänt accepterade inom humanistisk-samhällsvetenskaplig forskning, - använda korrekt referensteknik enligt Harvard- (parentessystem) och Oxfordmodell (fotnotsystem),

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Undervisningens upplägg

Undervisning sker på distans via nätet med studiematerial som tillhandahålls på kurssajten. Kursinnehållet läses in i väl avgränsade avsnitt som vart och ett avslutas med obligatorisk inlämningsuppgift via nätet. Till detta kan vid behov tillkomma videokonferenser för handledning (ej obligatoriska).

Examination

De studerandes kunskaper examineras via individuella inlämningsuppgifter som skickas in digitalt. På respektive inlämningsuppgift sätts betyget Godkänd (G) eller Underkänd (U). På hel kurs sätts betyget Godkänd (G) eller Underkänd (U). För godkänd kurs ska samtliga inlämningsuppgifter vara godkända. Tillgodoräknande Tillgodoräknande av delar av kurs beslutas av kursansvarig lärare/examinator.

Litteratur

Giltig från: 2010 vecka 35

Examensarbetet i lärarutbildningen
Johansson Bo, Svedner Per Olov
5. uppl. : Uppsala : Kunskapsföretaget : 2010 : 105 s. :
ISBN: 978-91-89040-74-8
Obligatorisk
Se Umeå UB:s söktjänst