"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Verksamhetsförlagd utbildning för kostvetare, 7,5 hp

Engelskt namn: Field Work in Food and Nutrition

Denna kursplan gäller: 2008-01-21 och tillsvidare

Kurskod: 2KN038

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Kostvetenskap: Grundnivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Beslutad av: Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden, 2007-11-05

Innehåll

I kursen tillämpar, integrerar och utvecklar studenten den professionella rollen inom måltidsservice genom praktik på en arbetsplats. Studenterna får tillfälle att tillämpa teoretiska kunskaper och andra färdigheter inom offentlig eller privat måltidsverksamhet av omfattande karaktär. Tillämpningen av kunskap sker inom befintlig daglig verksamhet.

Förväntade studieresultat

Efter avslutad kurs ska den studerande kunna: - Förstå och redogöra för aktuell måltidsverksamhets organisation, arbetssätt och styrning. - Förstå och redogöra för administrativa rutiner och tekniska hjälpmedel för detta i aktuell måltidsverksamhet. - Värdera och redogöra för utvecklingsmöjligheter i aktuell verksamhet, samt förstå konsekvenser av föreslagna förändringar. - Tillämpa kunskaper som inhämtats under utbildningen i relation till aktuell verksamhet (t.ex. matsedelsplanering, näringsvärdesberäkningar, kalkylering och utveckling av egenkontrollprogram). - Identifiera och hantera professionella relationer med andra yrkesgrupper och privatpersoner med respekt, integritet, empati och kommunikation, samt visa förståelse för andras uppfattningar som grund för samverkan.

Behörighetskrav

Univ: Godkänt betyg från Måltidsservice och dietetik, C eller motsvarande.

Undervisningens upplägg

Praktikplatser väljs i samråd med studieledningen. Praktikens innehåll planeras i samråd med handledaren på praktikplatsen. Under praktiken måste studenten själv söka kunskap inom arbetsområden på praktikplatsen som han/hon bedömer vara av värde för kommande yrkesverksamhet. Obligatorisk arbetstid schemaläggs under första praktikveckan för hela perioden och utgör ca 40 timmar per arbetsvecka. Arbetstiden ska inkludera möjlighet till egna studier inom praktikområdet.

Examination

Examinationen sker genom att den studerande, redovisar utfört arbete, muntligt och skriftligt. Praktiken betygsätts av handledaren och av kursledaren. För att bli godkänd på kursen krävs att samtliga obligatoriska moment är godkända. Student som underkänts på kursen har rätt att genomföra ytterligare verksamhetsförlagd utbildning. Regler runt prov och bedömning, se universitetets regelsamling. TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande av kurs (helt eller delvis) kan prövas. Se universitetets regelsamling och tillgodoräknandeordning. Ansökan görs på särskild blankett enligt studentcentrums riktlinjer.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.