"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Verksamhetsförlagd utbildning inom livsmedelssäkerhet, 15 hp

Engelskt namn: Field Work in Food Safety

Denna kursplan gäller: 2007-09-03 och tillsvidare

Kurskod: 2KN033

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Kostvetenskap: Grundnivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Beslutad av: Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden, 2007-05-22

Innehåll

I kursen tillämpas, integreras och utvecklas yrkeskunnandet inom området livsmedelssäkerhet. Studenten får tillfälle att tillämpa teoretiska kunskaper i praktiskt arbete inom privat och/eller offentlig verksamhet. Verksamhetsområdet kan bland annat studeras med avseende på inspektion, utredning, planering, undersökning, mätning, provtagning och utbildning.

Förväntade studieresultat

Efter avslutad kurs ska den studerande: • kunna förklara verksamhetens målsättning med livsmedelskontroll, samt beskriva dess organisation och arbetssätt. • kunna tillämpa relevanta lagar, förordningar och andra regler. • ha fått genomföra livsmedelskontroller samt agerat som utredare, föredragande och protokollförare. • ha fått tillämpa administrativa göromål, t.ex. användande av diarier, register, blanketter och tekniska hjälpmedel. • ha fått träning i att samarbeta och ha kontakter med allmänheten och myndigheter. • identifiera och hantera professionella relationer med privatpersoner och andra yrkesgrupper med respekt, integritet, empati och kommunikation samt visa förståelse för andras uppfattningar som grund för samverkan.

Behörighetskrav

Univ: Godkänd på kurserna Miljö och samhälle, 15hp samt Metodik i miljö- och hälsoskyddsarbete, 15hp.

Undervisningens upplägg

Praktikplatser väljs i samråd med studieledningen. Praktikens innehåll planeras i samråd med handledaren på praktikplatsen. Under praktiken måste studenten själv söka kunskap inom arbetsområden på praktikplatsen som han/hon bedömer vara av värde för kommande yrkesverksamhet. Obligatorisk arbetstid schemaläggs under första praktikveckan för hela perioden och utgör ca 40 timmar per arbetsvecka. Arbetstiden ska inkludera möjlighet till egna studier inom praktikområdet.

Examination

Examinationen sker genom att den studerande, redovisar utfört arbete, muntligt och skriftligt. Praktiken betygsätts av handledaren och av kursledaren. För att bli godkänd på kursen krävs att samtliga obligatoriska moment är godkända. Student som underkänts på kursen har rätt att genomföra ytterligare verksamhetsförlagd utbildning. Regler runt prov och bedömning, se universitetets regelsamling. TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande av kurs (helt eller delvis) kan prövas. Se universitetets regelsamling och tillgodoräknandeordning. Ansökan görs på särskild blankett enligt studentcentrums riktlinjer.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.