I kursen tillämpas, integreras och utvecklas yrkeskunnandet som kostvetare. I den här kursen får studenterna, genom praktik på en arbetsplats, möjlighet att utveckla sina kunskaper och färdigheter inom det kostvetenskapliga området.
Förväntade studieresultat
Efter genomgången kurs ska den studerande kunna:
- Visa förmåga att värdera och redogöra för organisation och uppbyggnad av verksamheter inom kostområdet.
- Självständigt planera, genomföra, utvärdera och dokumentera kostrelaterade aktiviteter.
- Identifiera och hantera professionella relationer med privatpersoner och andra yrkesgrupper med respekt, integritet, empati och kommunikation samt visa förståelse för andras uppfattningar som grund för samverkan.
Behörighetskrav
Univ: Godkänt betyg från Kostvetenskap A och Kostvetenskap B
samt genomgången Kostvetenskap C - Måltidsservice och dietetik eller motsvarande.
Undervisningens upplägg
Praktikplatser väljs i samråd med studieledningen. Praktikens innehåll planeras i samråd med handledaren på praktikplatsen.
Under praktiken måste studenten själv söka kunskap inom arbetsområden på praktikplatsen som han/hon bedömer vara av värde för kommande yrkesverksamhet.
Obligatorisk arbetstid schemaläggs under första praktikveckan för hela perioden och utgör ca 40 timmar per arbetsvecka. Arbetstiden ska inkludera möjlighet till egna studier inom praktikområdet.
Examination
Examinationen sker genom att den studerande, redovisar utfört arbete, muntligt och skriftligt. Praktiken betygsätts av handledaren och av kursledaren. För att bli godkänd på kursen krävs att samtliga obligatoriska moment är godkända.
Student som underkänts på kursen har rätt att genomföra ytterligare praktikperiod.
Regler runt prov och bedömning, se universitetets regelsamling.
TILLGODORÄKNANDE
Tillgodoräknande av kurs (helt eller delvis) kan prövas. Se universitetets regelsamling och tillgodoräknandeordning. Ansökan görs på särskild blankett enligt studentcentrums riktlinjer.
Litteratur
Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen.
Kontakta aktuell institution.