"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Praktik inom kostområdet, 15 hp

Engelskt namn: Placement in Food and Nutrition

Denna kursplan gäller: 2007-09-03 och tillsvidare

Kurskod: 2KN015

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Kostvetenskap: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Beslutad av: Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden, 2007-05-21

Innehåll

I kursen tillämpas, integreras och utvecklas yrkeskunnandet som kostvetare. I den här kursen får studenterna, genom praktik på en arbetsplats, möjlighet att utveckla sina kunskaper och färdigheter inom det kostvetenskapliga området.

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs ska den studerande kunna: - Visa förmåga att värdera och redogöra för organisation och uppbyggnad av verksamheter inom kostområdet. - Självständigt planera, genomföra, utvärdera och dokumentera kostrelaterade aktiviteter. - Identifiera och hantera professionella relationer med privatpersoner och andra yrkesgrupper med respekt, integritet, empati och kommunikation samt visa förståelse för andras uppfattningar som grund för samverkan.

Behörighetskrav

Univ: Godkänt betyg från Kostvetenskap A och Kostvetenskap B samt genomgången Kostvetenskap C - Måltidsservice och dietetik eller motsvarande.

Undervisningens upplägg

Praktikplatser väljs i samråd med studieledningen. Praktikens innehåll planeras i samråd med handledaren på praktikplatsen. Under praktiken måste studenten själv söka kunskap inom arbetsområden på praktikplatsen som han/hon bedömer vara av värde för kommande yrkesverksamhet. Obligatorisk arbetstid schemaläggs under första praktikveckan för hela perioden och utgör ca 40 timmar per arbetsvecka. Arbetstiden ska inkludera möjlighet till egna studier inom praktikområdet.

Examination

Examinationen sker genom att den studerande, redovisar utfört arbete, muntligt och skriftligt. Praktiken betygsätts av handledaren och av kursledaren. För att bli godkänd på kursen krävs att samtliga obligatoriska moment är godkända. Student som underkänts på kursen har rätt att genomföra ytterligare praktikperiod. Regler runt prov och bedömning, se universitetets regelsamling. TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande av kurs (helt eller delvis) kan prövas. Se universitetets regelsamling och tillgodoräknandeordning. Ansökan görs på särskild blankett enligt studentcentrums riktlinjer.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.