"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Dynamiska webbplatser med databaser, 7,5 hp

Kursen är nedlagd

Engelskt namn: Dynamic Web Sites Using Databases

Denna kursplan gäller: 2011-04-04 och tillsvidare

Kurskod: 2IN056

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Informatik: Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav

Betygsskala: Väl godkänd, godkänd, underkänd

Ansvarig institution: Institutionen för informatik

Beslutad av: Institutionen för informatik, 2007-08-31

Reviderad av: Institutionen för informatik, 2011-04-01

Innehåll

Kursen behandlar skapande av dynamiska webbplatser i vilka information hämtas från och lagras i relationella databaser. Den ger grunderna för teorin för databaser samt kunskaper och färdigheter i design av databaser. Olika aspekter av databasdesign behandlas under kursen, exempelvis datamodellering, normalisering, transaktionshantering och frågespråk. Kursen omfattar även praktiska övningar i design av databaser samt skapande och bearbetning av sådana med hjälp av SQL. Vidare innefattar den skapande av webbaserade tillämpningar där data hämtas från och lagras i databaser.

Förväntade studieresultat

Efter avslutad kurs skall studenten kunna: - Utforma och implementera en relationell databas. - Behärska frågespråket SQL för att skapa tabeller och lägga in, uppdatera, radera och avläsa data. - Skapa webbaserade användargränssnitt med databaskoppling.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Undervisningens upplägg

Undervisningen bedrivs företrädesvis i form av föreläsningar samt handledning i samband med självstudier och genomförande av obligatoriska datorlaborationer eller andra inlämningsuppgifter. Vissa undervisningsmoment kan vara obligatoriska. Undervisningen kan ges på engelska. Under kursen introduceras och tillhandahålls nödvändiga datortillämpningar vilka studenterna ska använda på egen hand. Viss handledning ges i samband med användning av dessa tillämpningar. Goda kunskaper i skriftlig framställning och engelska är viktiga för att kunna tillgodogöra sig kursen. Under kursen har studenten tillgång dygnet runt till ett antal av institutionens datorsalar med undantag för förekommande bokningar för andra kurser.

Examination

Examinationen sker genom individuella inlämningsuppgifter. Som betyg ges väl godkänd, godkänd eller underkänd. För studerande som inte godkänns vid det ordinarie provtillfället anordnas normalt ytterligare ett provtillfälle i nära anslutning härtill. För den som ej är godkänd efter två provtillfällen, ges normalt möjlighet att deltaga i tre särskilda därpå följande uppsamlingstillfällen. En förutsättning för deltagande är att den studerande omregistrerar sig på aktuell kurs den termin provet anordnas. För provtillfällen därutöver erfordras särskild dispens av studievägledare eller studierektor. Studerande som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller en del av en kurs, har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det. Begäran om byte av examinator handläggs av studierektor vid Institutionen för informatik. Tillgodoräknande Ansökan om tillgodoräknande på kurs/moment sänds till Registrator (Registrator, Umeå universitet, 901 87 Umeå). Ansökan förmedlas därefter till berörd institution för bedömning. I ansökan ska anges vilket moment eller vilken kurs som ansökan avser. Bestyrkta kopior av kursbevis eller motsvarande, där det framgår lärosäte, tidpunkt, ämnestillhörighet, nivå, poängomfattning och betyg bifogas. Dessutom skall kursplan inklusive litteraturförteckning för de kurser som avses samt i förekommande fall uppsatsarbete bifogas. Se också ”Lokal tillgodoräknandeordning vid Umeå universitet” (Dnr: 540-3589-09).

Litteratur

Giltig från: 2011 vecka 26

Php And Mysql by Example
Quigley Ellie, Gargenta Marko
1:a upplagan : Upper Saddle River, New Jersey : Pearson Education : 2007 :
Obligatorisk

Artiklar, forskningsrapporter och utdrag ur tidskrifter och dylikt (tillhandahålles av institutionen)