Ansvarig institution: Institutionen för estetiska ämnen i lärarutbildningen
Beslutad av: Utbildningsledaren för humanistiska fakulteten, 2017-03-16
Innehåll
Kursen syftar till att utveckla den studerandes förmåga att sjunga i ensemble på en hög konstnärlig nivå. Kursen innehålle ensemblesång , körsång och stämsångsimprovisation, samt ensemblesångsmetodik där grundläggande dirigering ingår.
Studenten får också lära sig grundläggande sångteknik med ledning av röstuppvärmningsövningar och musikteori med fokus riktat mot a vistasång.
Förväntade studieresultat
För godkänd kurs skall den studerande kunna:
ensemblesjunga repertoar i olika stilar
kunna grundläggande musikteori och a vistasång
ensemblesångsmetodik
Behörighetskrav
Grundläggande behörighet
Undervisningens upplägg
Undervisningen sker i form av ensemblesång , körsång, föreläsningar, seminarier, samt handledning.
Examination
Examinationen grundas på praktiska och musikaliska redovisningar samt seminarier. Vid betygsättning används något av betygen underkänd, godkänd, väl godkänd. För betyget väl godkänd läggs i bedömningen särskild vikt vid den studerandes musikaliska förmåga att reflektera över och analysera musik samt vid hur den studerande i olika avseenden fungerar i ensemblesångssituationer.
Ett omprov ska erbjudas senast tre månader efter ordinarie provtillfälle. Dessutom skall minst ytterligare ett omprov erbjudas inom ett år från ordinarie provtillfälle. I de fall prov eller obligatoriska undervisningsmoment inte kan upprepas enligt gällande regler för omprov och ompraktik kan det istället ersättas med annan uppgift. Omfattningen av innehållet i sådan uppgift skall stå i rimlig proportion till det missade obligatoriska momentet. Studeranden som två gånger har underkänts i prov har rätt att hos prefekten vid Institutionen för estetiska ämnen i lärarutbildningen begära att annan examinator utses för att bestämma betyg.
Tillgodoräknande Studenten kan ansöka om tillgodoräknande av hel eller del av kurs baserat på tidigare genomgången utbildning eller yrkesverksamhet. För mer information, se http://www.student.umu.se/examen/tillgodoraknanden/
Litteratur
Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen.
Kontakta aktuell institution.