"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Teoretisk filosofi C, 30 hp

Engelskt namn: Theoretical Philosophy C

Denna kursplan gäller: 2007-07-02 och tillsvidare

Kurskod: 1FL041

Högskolepoäng: 30

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Filosofi: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för idé- och samhällsstudier

Beslutad av: Prefekten för Institutionen för idé- och samhällsstudier, 2007-06-07

Innehåll

Kursen ger fördjupade kunskaper i teoretisk filosofi, och en första kontakt med egen forskning redovisad i form av en uppsats. Moment 1. Uppsats (15 hp) En uppsats över ämne valt i samråd med betygsättande lärare. Moment 2. Litteraturseminarium (7,5 hp) Fördjupade studier i något eller några centrala arbeten i teoretisk filosofi. Undervisningen består av seminarieövningar. Moment 3. Aktuell teori (7,5 hp) Ett systematiskt studium av något centralt område inom modern teoretisk filosofi.

Förväntade studieresultat

Studenten ska efter avslutad kurs - ha kunskap om centrala begrepp, teorier, problem och argument inom teoretisk filosofi - visa fördjupade kunskaper inom ett delområde av teoretisk filosofi - ha kännedom om aktuella forskningsfrågor i teoretisk filosofi - kunna söka och kritiskt värdera information - självständigt kunna analysera och bedöma argument - självständigt kunna konstruera och presentera filosofiska argument - kunna planera, genomföra och rapportera en filosofisk undersökning - kunna presentera och diskutera filosofiska argument och problem muntligt och skriftligt

Behörighetskrav

Univ:Teoretisk filosofi B eller Vetenskapsteori B 30 högskolepoäng med godkänt resultat på minst 22,5 hp

Undervisningens upplägg

Undervisningen på momenten 1 och 2 består av seminarier; för moment 1 seminarier och handledning. Deltagande i seminarier är obligatoriskt på båda momenten om inte annat överenskommes med betygsättande lärare. Uppsatsen behandlas i halvfärdigt och/eller färdigt skick på något eller några av seminarierna. Undervisning på moment 3 ges i mån av resurser. Ifall undervisning på momentet inte ges får en läskurs utformas i samråd med betygsättande lärare.

Examination

Uppsatsen bedöms av betygsättande lärare. Kunskapsredovisning på momenten 2 och 3 sker i form av muntliga eller skriftliga prov. Studerande, som två gånger underkänts i prov, har rätt att hos Humanistiska fakultetsnämnden begära att annan examinator utses att bestämma betyg. Betygsskalan består av betygen Underkänd, Godkänd och Väl godkänd. För att få Väl godkänd på hela kursen krävs att den studerande skall ha uppnått Väl godkänd på tillsammans lägst 22,5 poäng. TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande prövas alltid individuellt i enlighet med Umeå universitets tillgodoräknandeordning.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.