"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Introduktion till kritiskt skrivande, 7,5 hp

Engelskt namn: Introduction to critical writing

Denna kursplan gäller: 2020-05-11 och tillsvidare

Kurskod: 1FK097

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Fri konst: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Godkänd, underkänd

Ansvarig institution: Konsthögskolan

Beslutad av: Utbildningsledaren för humanistiska fakulteten, 2020-05-11

Innehåll

I kursen introduceras teoretiska och praktiska grunder för kritiskt skrivande samt den skrivna textens roll i samtidskonsten. Under kursen arbetar de studerande under handledning med att skriva om sitt eget konstnärliga arbete.

Kurslitteratur meddelas i samband med kursstart.

Förväntade studieresultat

Efter avslutad kurs ska studenten kunna

*    Redovisa praktiska och teoretiska grunder inom kritiskt skrivande i relation till samtidskonst och eget konstnärligt arbete
*    Formulera en text i relation till den egna konstnärliga praktiken

Behörighetskrav

Minst 60 hp avklarade kurser inom huvudområdet fri konst.

Undervisningens upplägg

Kursen bedrivs i form av lektioner, seminarier och individuellt arbete under handledning. I seminarieform och i grupphandledning handleds, diskuteras och redovisas det eller de skriftliga arbete/n som genomförs under kursen.

Examination

Studenten examineras kontinuerligt under kursens gång genom bedömning i seminarier där skriftligt arbete presenteras och diskuteras muntligt både individuellt och i grupp. Kursen examineras även genom inlämning av ett skriftligt arbete.

På kursen ges betyget Godkänd eller Underkänd. För studerande som inte godkänts vid ordinarie provtillfälle anordnas vid behov ytterligare ett provtillfälle inom tre månader samt ett uppsamlingsprov inom ett år.

En student som utan godkänt resultat har genomgått ordinarie prov samt ett omprov för en kurs eller en del av en kurs, har vid nästa omprovstillfälle rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det. Begäran om detta ställs till Humanistiska fakultetsnämnden. Studerande har ratt att prövas på samma kursplan som vid ordinarie prov vid minst två tillfällen upp till två år efter första registreringstillfället.

Studenten kan ansöka om tillgodoräknande av hel eller del av kurs baserar på tidigare genomgången utbildning eller yrkesverksamhet. För mer information, se http://www.student.umu.se/examen/tillgodoraknanden.Tillgodoräknanden prövas individuellt enligt Umeå Universitets tillgodoräknandeordning. Om du tycker att du har fått ett felaktigt beslut om examen eller tillgodoräknande kan du överklaga beslutet till Överklagandenämnden för högskolan (ÖNH). Överklagan ska göras skriftligt och skickas till Umeå universitet, se https://www.umu.se/student/mina-studier/tillgodoraknande/overklagan/

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.