"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Kommunikativ variation i tid och rum, 7,5 hp

Engelskt namn: Communicative Variation in Time and Space

Denna kursplan gäller: 2014-03-17 och tillsvidare

Kurskod: 1AV005

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Inget huvudområde: Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för språkstudier

Beslutad av: Humanistisk fakultetsnämnd, 2009-04-01

Reviderad av: Studierektor för Institutionen för språkstudier, 2013-09-20

Innehåll

Kursen ges i samarbete med universiteten i Lund och Göteborg samt med Universitá Roma 3. Studenter från alla dessa universitet deltar.
Kursen inleds med teoretiska och metodologiska förberedelser via en IT-baserad lärplattform. Detta följs av två veckor fältstudier iRom. Under vistelsen i Rom introduceras och behandlas kursens olika teman: makt, estetik och vardag. Ur dessa väljs ett område för egen fördjupning. Genom samarbetet med italienska studenter ges konkreta erfarenheter av interkulturell interaktion och dessutom läggs grunden för fortsatta internationella kontakter. Efter vistelsen utarbetar den studerande ett skriftligt arbete inom sitt fördjupningsområde. Handledning och diskussion sker via en IT-baserad lärplattform.

Förväntade studieresultat

För godkänd kurs ska den studerande

• visa övergripande förståelse för hur budskap kommunicerats i Rom i ett historiskt kontinuum, från antiken fram till modern tid
• visa förståelse för hur kommunikativa processer interagerar i ett interkulturellt perspektiv
• kunna identifiera kommunikationsproblem och formulera tänkbara lösningar
• på ett vetenskapligt sätt kunna reflektera över kommunikativa situationer
• kunna reflektera över likheter och olikheter i svenska respektive italienska studenters perspektiv.

Behörighetskrav

Kandidatexamen med inriktning mot något humanistiskt huvudområde
Engelska B
Svenska B

Undervisningens upplägg

Undervisningen sker i form av föreläsningar och diskussioner via en Internetbaserad lärplattform. Vid utlandsvistelsen tillämpas föreläsningar, seminarier, exkursioner och gruppövningar. All undervisning under utlandsvistelsen är obligatorisk. Undervisning sker normalt på engelska, men efter särskild överenskommelse med de studerande kan moment ges på svenska.

Undervisning och examination är helt eller delvis nätburna, varför tillgång till dator krävs för deltagande i kursen. För information om tekniska krav på datorutrustning och internetuppkoppling, se www.sprak.umu.se/student/dokument.

Examination

Examination sker i form av en skriftlig uppgift på engelska, kommentarer, diskussioner kring andras uppgifter samt aktivt deltagande via lärandeplattformen.

Vid examination avvänds betygsgraderna Väl godkänd, Godkänd eller Under¬känd.
Den som godkänts i prov får ej undergå prövning för högre betyg.

För studerande som inte godkänts vid det ordinarie provtillfället anordnas ytterligare provtillfälle senast tre månader efter ordinarie provtillfälle.

Studerande som två gånger har underkänts i prov har rätt att få en annan examinator utsedd om inte särskilda skäl talar mot det. Begäran om detta lämnas till Humanistiska fakultetsnämnden.

Studerande har rätt att prövas på samma kursplan som vid ordinarie prov vid minst två tillfällen upp till två år efter första registreringstillfället.

Stoppdatum för inlämningsuppgifter är terminens sista dag, om inte annat anges av undervisande lärare.

Tillgodoräknande

Ansökan om tillgodoräknande görs på särskild blankett och ställs till Humanistiska fakultets¬nämnden. Blanketten skickas till Umeå universitet, Registraturen, 901 87 Umeå. Prövning görs alltid individuellt. Regler återfinns i Tillgodoräknande¬ordning vid Umeå universitet (Dnr 545-3317-02).

Övriga föreskrifter

Kursen ges i samarbete med Göteborgs och Umeå universitet samt Svenska institutet i Rom inom ramen för nätverket USI (Universitet i samverkan för internationalisering).

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.