Food choice and eating behaviour are explored using perspectives such as class, gender, ethnicity, age, etc. The modern concept of individual responsibility for one’s health is pitted against existing societal structures which aid or hamper attempts to adopt healthy eating behaviours. This complex interplay of agency and structure is then applied to real life contexts through assignments dealing with availability, prevailing food and health discourses, and personal/professional development.
Våra matvanor ur ett sociologiskt perspektiv, 7,5 hp
Hösttermin 2024
Startar
2 september 2024
Slutar
19 januari 2025
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsspråk
Engelska
Studieform
Blandade tider,
25%,
Distans
Antal obligatoriska träffar
Inga obligatoriska träffar
Antal övriga träffar
Inga
Upplägg för distanskurs
Föreläsningar, litteraturstudier och seminarier är webbaserade. Tillgång till internet, webbkamera och headset/mikrofon är ett krav. All undervisning är på engelska.
Behörighetskrav
Kurser om minst 90 hp i ett ämne. Dessutom krävs Engelska A/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).
Urval
Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 17 850 kr.
Total studieavgift: 17 850 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-28020
Anmälan
Sista anmälningsdag var den
15 april 2024.
Du kan inte längre anmäla dig.