"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Våra matvanor ur ett sociologiskt perspektiv

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2025

Om kursen

Food choice and eating behaviour are explored using perspectives such as class, gender, ethnicity, age, etc. The modern concept of individual responsibility for one’s health is pitted against existing societal structures which aid or hamper attempts to adopt healthy eating behaviours. This complex interplay of agency and structure is then applied to real life contexts through assignments dealing with availability, prevailing food and health discourses, and personal/professional development.

Anmälan och behörighet

Våra matvanor ur ett sociologiskt perspektiv, 7,5 hp

Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin 2025 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

1 september 2025

Slutar

18 januari 2026

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Blandade tider, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga träffar

Inga

Behörighetskrav

Kurser om minst 90 hp i ett ämne. Dessutom krävs Engelska A/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 20 800 kr. Total studieavgift: 20 800 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-F2801

Anmälan

Det här tillfället är för dig som behöver uppehållstillstånd för studier. Nu kan du anmäla dig. Du flyttas till Antagning.se. Sista anmälningsdag är den 15 januari 2025.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Ingela Bohm