Food choice and eating behaviour are explored using perspectives such as class, gender, ethnicity, age, etc. The modern concept of individual responsibility for one’s health is pitted against existing societal structures which aid or hamper attempts to adopt healthy eating behaviours. This complex interplay of agency and structure is then applied to real life contexts through assignments dealing with availability, prevailing food and health discourses, and personal/professional development.
Våra matvanor ur ett sociologiskt perspektiv, 7,5 hp
Hösttermin 2025
Startar
1 september 2025
Slutar
18 januari 2026
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsspråk
Engelska
Studieform
Blandade tider,
25%,
Distans
Antal obligatoriska träffar
Inga obligatoriska träffar
Antal övriga träffar
Inga
Behörighetskrav
Kurser om minst 90 hp i ett ämne. Dessutom krävs Engelska A/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).
Urval
Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 20 800 kr.
Total studieavgift: 20 800 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-F2801
Anmälan
Det här tillfället är för dig som behöver uppehållstillstånd för studier.
Nu kan du anmäla dig. Du flyttas till Antagning.se.
Sista anmälningsdag är den
15 januari 2025.