"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Utomhuspedagogik och naturvetenskap - Sommar

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Sommartermin 2025

Om kursen

Kursen behandlar olika ämnesområden utifrån ett utomhuspedagogiskt perspektiv. Utforskande arbetssätt och kreativa sätt att lösa problem används vidare i en variation av aktiviteter och arbetsformer för att stimulera lärande och alternativa sätt att nå måluppfyllelse. Naturen, vår historia och samhället får inspirera till undervisning som präglas av tvärvetenskap i ämnen såsom biologi, kemi, fysik, matematik, teknik, historia och samhällsvetenskap. Inom det naturvetenskapliga området, behandlas bland annat artkunskap samt ekologiska begrepp och modeller i fält, för att belysa hur naturen och människan ömsesidigt påverkar varandra. I didaktiska övningar, exkursioner och övernattningar utomhus får naturen även inspirera till undervisning/aktiviteter inom förskolans/skolans övriga ämnesområden. Vidare ingår, i kursens senare del, en fjällvandring med övernattning i tält. Genom aktivt friluftsliv bearbetas ledarskap och gruppdynamik. Kursens innehåll kopplas samman med didaktiska frågor om vad undervisning är och hur och varför lärande sker.

Anmälan och behörighet

Utomhuspedagogik och naturvetenskap - Sommar, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Sommartermin 2025 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

9 juni 2025

Slutar

31 augusti 2025

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

2 st

Upplägg för distanskurs

Kursens innehåll bearbetas genom exkursioner, tillämpningsövningar, fältstudier, föreläsningar, seminarier och litteraturstudier. 

Exkursioner, tillämpningsövningar, fältstudier och seminarier är examinerande och därmed obligatoriska för slutbetyg på kursen. Exkursioner och vissa av tillämpningsövningarna genomförs utomhus och förutsätter för vädret lämplig klädsel och utrustning.

Fysiska träffar på plats. Vecka nummer ett, i juni, genomförs på och i närheten av Campus medan vecka nummer två, i augusti genomförs i fjällvärlden och innebär bland annat vandring och två nätter med övernattning i tält.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 15 925 kr. Total studieavgift: 15 925 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-96171

Anmälan

Du kan inte anmäla dig ännu. Anmälan öppnar 17 februari 2025 klockan 13:00. Sista anmälningsdag är den 17 mars 2025.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)