"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Svenska mattraditioner

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Starttid Hösttermin 2025

Om kursen

I kursen upplever du svensk matlagningskultur genom praktiskt arbete i kök, kombinerat med inspirerande föreläsningar och diskussioner. Vi fokuserar på traditionella matlagningsmetoder och svenska kökstraditioner men introducerar också nutida smaker och maträtter. Kursen riktar sig till studenter från andra kulturer med syftet att introducera svenska matlagningskulturer och traditioner. Kursen fokuserar på områden som smak, färg och presentation, genom laborationer med färska råvaror och torkade ingredienser. Under kursen introduceras även områdesspecifika matlagningsmetoder och begrepp samt typiska köksredskap och dess hantering. Konstruktion av rätter, estetiska överväganden och hållbarhetsperspektiv tas upp. Målet är att utifrån ett svenskt kulinariskt arv utveckla sin personliga förmåga att uttrycka sig genom matlagning. Kursen passar därför såväl nybörjare som erfarna.
Undervisningen bedrivs på 25 procents studietakt och studieort är Umeå där obligatoriska fysiska träffar sker på kvällstid.

 

Anmälan och behörighet

Svenska mattraditioner, 7,5 hp

Startar

1 september 2025

Slutar

18 januari 2026

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Blandade tider, 25%

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 20 800 kr. Total studieavgift: 20 800 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-F2940

Anmälan

Det här tillfället är för dig som behöver uppehållstillstånd för studier. Nu kan du anmäla dig. Du flyttas till Antagning.se. Sista anmälningsdag är den 15 januari 2025.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Björn Norén