I kursen upplever du svensk matlagningskultur genom praktiskt arbete i kök, kombinerat med inspirerande föreläsningar och diskussioner. Vi fokuserar på traditionella matlagningsmetoder och svenska kökstraditioner men introducerar också nutida smaker och maträtter. Kursen riktar sig till studenter från andra kulturer med syftet att introducera svenska matlagningskulturer och traditioner. Kursen fokuserar på områden som smak, färg och presentation, genom laborationer med färska råvaror och torkade ingredienser. Under kursen introduceras även områdesspecifika matlagningsmetoder och begrepp samt typiska köksredskap och dess hantering. Konstruktion av rätter, estetiska överväganden och hållbarhetsperspektiv tas upp. Målet är att utifrån ett svenskt kulinariskt arv utveckla sin personliga förmåga att uttrycka sig genom matlagning. Kursen passar därför såväl nybörjare som erfarna. Undervisningen bedrivs på 25 procents studietakt och studieort är Umeå där obligatoriska fysiska träffar sker på kvällstid.
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 20 800 kr.
Total studieavgift: 20 800 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-F2940
Anmälan
Det här tillfället är för dig som behöver uppehållstillstånd för studier.
Nu kan du anmäla dig. Du flyttas till Antagning.se.
Sista anmälningsdag är den
15 januari 2025.